Οργισμένη απάντηση Γιούνκερ σε Ερντογάν

19:55 8/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Την οργή του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προκάλεσαν οι αναφορές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ναζιστικές, όπως χαρακτηριστικά είπε, πρακτικές της Γερμανίας, λόγω της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων στη Γερμανία υπέρ του ''ναι'' για το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία.

Ο κ. Γιούνκερ, φανερά ενοχλήμενος από τις ακραίες εκφράσεις του ''σουλτάνου'', δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι RTL:

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι η σημερινή Γερμανία συγκρίνεται με τη ναζιστική Γερμανία. Είναι ντροπή! Εκπλήσσομαι από τις δηλώσεις που ακούω από την Τουρκία. Όταν ο Τούρκος πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζουν ότι η σημερινή Γερμανία είναι χειρότερη από τη ναζιστική Γερμανία, δεν μπορώ να το αποδεχθώ. Οι γονείς μας και οι παππούδες μας βίωσαν τη γερμανική κατοχή».

Η Τουρκία, φυσικά, δεν άφησε αναπάντηση την δήλωση αυτή του κορυφαίου αξιωματούχου της Ε.Ε. και δια του αρμόδιου υπουργού της σε θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ανέφερε για τον Γιούνκερ:

«Δουλειά του δεν είναι να λειτουργεί ως εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης» σχολίασε ο Τούρκος υπουργός κατηγορώντας τον παράλληλα πως χρησιμοποιεί «την ίδια γλώσσα με εκείνη που χρησιμοποιούν οι ρατσιστές εναντίον της Τουρκίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα