Έξι νεκροί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην κρατική τηλεόραση του Αφγανιστάν


Επίθεση εναντίον της Ραδιοτηλεόρασης του Αφγανιστάν (RTA) προκάλεσε σήμερα έξι θανάτους στο κέντρο της Τζαλαλαμπάντ.

Σύμφωνα με τις αρχές αποδίδεται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σε ανακοινωθέν που δημοσιοποιήθηκε στα αραβικά από την υπηρεσία προπαγάνδας της οργάνωσης Amaq, το ΙΚ ανέφερε ότι «σκότωσε τριάντα αποστάτες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και των ΜΜΕ στη διάρκεια μιας επιχείρησης διείσδυσης στην Τζαλαλαμπάντ».

Όμως για τον επαρχιακό κυβερνήτη Γκιουλάμπ Μανγκάρ, δεν υπάρχει

καμία αμφιβολία: «Το Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) είναι υπεύθυνο για την επίθεση αυτή», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Είναι γιατί τους είχαμε σπάσει τη ραχοκοκαλιά κατά τις πρόσφατες επιχειρήσεις μας στη Νανγκαρχάρ, θέλουν να δείξουν με αυτή την επίθεση ότι εξακολουθούν να είναι για τα καλά εκεί», εκτίμησε.

Η επίθεση, που διήρκεσε περισσότερες από τέσσερις ώρες προτού σκοτωθεί και ο τελευταίος από τους τέσσερις επιτιθέμενους, προκάλεσε επίσης 17 τραυματισμούς. Τέσσερις άμαχοι περιλαμβάνονται στους νεκρούς καθώς και δύο μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη αυτής της επαρχίας που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

«Οι επιτιθέμενοι ήταν τέσσερις, ο ένας ανατινάχθηκε στην είσοδο της RTA σκοτώνοντας έναν φρουρό. Οι άλλοι τρεις εισήλθαν στο κτίριο όπου οι δυνάμεις ασφαλείας μας τους καταδίωξαν. Οι μάχες διήρκεσαν τέσσερις ώρες, οι δυνάμεις ασφαλείας έλαβαν μέριμνα να μην προκαλέσουν πολλές ζημιές», εξήγησε ο κυβερνήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα