Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε εξωλέμβιες μηχανές


Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σιθωνίας, αξιοποιώντας τα στοιχεία που συνέλεξαν, οδηγήθηκαν στην εξάρθρωση κυκλώματος και στην εξιχνίαση μιας σειράς κλοπών με λεία σκάφη και εξωλέμβιες μηχανές, που κατέληγαν να πουληθούν στη Ρουμανία.

Όλα ξεκίνησαν στις 10 Ιουνίου, όταν συνελήφθησαν ένας 39χρονος και ένας 66χρονος που επιχειρούσαν να αρπάξουν ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα από ένα τροχόσπιτο και μια αποθήκη σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Ο ιδιοκτήτης πήρε είδηση τους δράστες που διέφυγαν

με ένα όχημα στο οποίο είχαν φορτώσει ένα σκάφος με εξωλέμβια μηχανή και οι δυο Ρουμάνοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Τροχαίας Πολυγύρου, οι οποίοι τους προσήγαν στο τμήμα Σιθωνίας. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι είχαν κλέψει το σκάφος από το σπίτι ενός 66χρονου σε άλλη περιοχή της Χαλκιδικής.

Όπως προέκυψε στην προανάκριση, οι δυο αλλοδαποί και ένας 38χρονος ομοεθνής συνεργός τους έρχονταν με Ι.Χ. αυτοκίνητα από τη χώρα τους σε περιοχές της Καβάλας, έκλεβαν σκάφη και μηχανές και επέστρεφαν στη Ρουμανία για να τα πουλήσουν. Έτσι, έκλεψαν μία εξωλέμβια μηχανή από το Παληό στις 12 Μαρτίου, ένα σκάφος με εξωλέμβια μηχανή από τη Νέα Καρβάλη και μία εξωλέμβια από το Ορφάνιο στις 19 Μαρτίου και ένα σκάφος με δύο εξωλέμβιες από τη Νέα Ηρακλείτσα στις 26 Μαρτίου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και διακεκριμένες κλοπές και οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε κατάστημα κράτησης της χώρας με εντάλματα σύλληψης και προσωρινής κράτησης που εξέδωσε η ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Καβάλας. Ο τρίτος της σπείρας δεν έχει εντοπιστεί και ενημερώθηκαν οι αρχές της Ρουμανίας για τα εντάλματα που εκδόθηκαν γι' αυτόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα