Εθνικής Ελλάδος - Εσθονία 0-0: "Πέταξε" μεγάλη ευκαιρία η Ελλάδα

00:17 1/9/2017 - Πηγή: Pagenews

Δυστυχώς για την Εθνική Ελλάδος, οι σημαντικές απουσίες που είχε χθες κόντρα στην Εσθονία αποδείχτηκαν καθοριστικές, με αποτέλεσμα να χάσουμε μια μεγάλη ευκαιρία: το 0-0 κόντρα στην Εσθονία μας στέρησε την ευκαιρία όχι απλά για μια νίκη, αλλά για να ξεφεύγαμε με 4 βαθμούς από την τρίτη Βοσνία, που ηττήθηκε στην Κύπρο με 2-3, τρεις στροφές πριν το φινάλε. Με λίγα λόγια, το πανηγύρι για τη δεύτερη θέση στον όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ θα είχε στηθεί και θα… κρυφοκοιτούσαμε και πιο ψηλά.

Η Εθνική παρουσιάστηκε

χωρίς δημιουργία, χωρίς φαντασία και δεν κατάφερε σε καμία στιγμή να παίξει σαν κι αυτό που είναι απέναντι στους Εσθονούς: σαν καλύτερη ομάδα. Ο Σκίμπε επέλεξε τον Τζιόλη στο πλάι του Ζέκα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει γρήγορη οργάνωση στο πρώτο κομμάτι του γηπέδου και έπειτα από την πρώτη πάσα. Λανθασμένη και η επιλογή να παίξει με τους Ρέτσο – Τζαβέλλα στα άκρα. Η απουσία του Τοροσίδη, που τα ανεβάσματά του δημιουργούν πολλά ρήγματα, θα μπορούσε να «καμουφλαριστεί» με την παρουσία του Σταφυλίδη, ωστόσο ο τελευταίος μπήκε στο ματς αργά.

Η Ελλάδα απείλησε μόλις δύο φορές με τον Βέλλιο στο πρώτο ημίχρονο και δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία κλασική ευκαιρία σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος. Οι Εσθονοί αμύνονταν με 5 πίσω και 4 στην ευθεία της μεσαίας γραμμής, με αποτέλεσμα να κλείσουν αποτελεσματικά τους χώρους και να πάρουν έναν βαθμό που η ευκολία με την οποία ήρθε εξέπληξε ακόμα και τους ίδιους.

Ο Μήτρογλου, που μπορεί να κάνει φάση από το… πουθενά, απουσίαζε, Φορτούνης και Μάνταλος ήταν κακοί και το ματς «φώναζε» πως θα στραβώσει, εκτός αν μας «καθόταν» μια στημένη φάση. Η απουσία του Παπασταθόπουλου μας στέρησε την ευκαιρία να γίνουμε και σε αυτές απειλητικοί και το μηδέν (σε όλα) ήρθε μάλλον φυσιολογικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα