Εθνική Ελλάδος μπάσκετ: Η σιγουριά των Σλούκα-Καλάθη και ο Θανάσης του... 93,8%!


Την στιγμή που η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο ύστερα από την ήττα από τη Φινλανδία στη φάση των ομίλων, άρχισαν να «ζεσταίνουν» τις μηχανές τους τα... μεγάλα χαρτιά της ελληνικής ομάδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από το τέλος εκείνου του ματς η ελληνική ομάδα μετρούσε 26/78 τρίποντα, όπερ και σημαίνει ποσοστό της τάξεως του 33,3%. Αριθμός που την έφερνε στην 15η θέση του Eurobasket, με

το τρίποντο να αποτελούσε την... αχίλλειο πτέρνα της ομάδας!

Η συνέχεια ωστόσο έμελλε να ήταν τελείως διαφορετική, αφού τα άσχημα ποσοστά άλλαξαν άρδην και το μεγάλο πρόβλημα εξελίχθηκε σε τεράστιο... όπλο!

Η Εθνική παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη στα ματς με Πολωνία και Λιθουανία αφού μέτρησε 24/44 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα, με το ποσοστό να εκτινάσσεται στο 54,5%!

Φυσικά σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο η σιγουριά που άρχισαν να αποπνέουν οι Κώστας Σλούκας και Νικ Καλάθης!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σλούκας είχε μέχρι το ματς με τους Πολωνούς 6/13 τρίποντα, ενώ στα δύο επόμενα παιχνίδια μέτρησε 10/13 σουτ!!! Με λίγα λόγια το 46% (που έτσι και αλλιώς ήταν καλό ποσοστό) των τεσσάρων αγώνων του ομίλου έγινε... 76,9%!!!

Αντίστοιχη βελτίωση είχε και ο Νικ Καλάθης, ο οποίος μέχρι το ματς με τους Πολωνούς είχε 3/12 τρίποντα (δηλαδή ποσοστό του 25%) για να ακολουθήσουν 6/13 τρίποντα, ήτοι ποσοστό της τάξεως του 46%.

Μέσα σε όλα συμπληρώστε και τον... άχαστο Θανάση Αντετοκούνμπο! Ο διεθνής φόργουορντ έχει 15/16 σουτ στην διοργάνωση, όπερ και σημαίνει 93,6!!! Εκ των οποίων 12/12 δίποντα και 3/4 τρίποντα!

Το μοναδικό σουτ το έχασε στην πρεμιέρα με την Ισλανδία και έκτοτε συνεχίζει να «γράφει» στη στατιστική του 12/12 εντός παιδιάς!

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα