Εσύ είδες τα - αποκλειστικά για γυναίκες - ροζ ταξί του Πακιστάν (pics)


Σε μια εξαιρετική κίνηση προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης των γυναικών προχώρησε μία εταιρεία στο Πακιστάν, σε συνεργασία με Άγγλους επενδυτές.

Τι έκαναν; Εισήγαγαν τα "Ροζ Ταξί". Πρόκειται για υπηρεσία που θα απασχολεί αποκλειστικά γυναίκες οδηγούς και θα μπαίνουν σε αυτές μόνο γυναίκες πελάτισσες.

Η υπηρεσία ξεκίνησε στο Καράτσι, όπου υπάρχουν 10 ταξί και 36 γυναίκες οδηγεί, αλλά όπως ανακοινώθηκε μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες η υπηρεσία θα επεκταθεί και στις πόλεις Λαχώρη και Ισλαμαμπάντ.

«Η σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών είναι σημαντική υπόθεση στο Πακιστάν» λέει ο συνιδρυτής Arif Khan ενώ πρόσφατη έρευνα από το Αστικό Ινστιτούτο Ερευνών, ανέφερε ότι ποσοστό 55% των γυναικών είτε αισθάνονται ανασφαλείς είτε έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Γυναίκες ειδικά εκπαιδευμένες σε πολεμικές τέχνες

Το πλάνο της εταιρείας δεν αφορά απλά γυναίκες οδηγούς, που θα είναι καλές στο τιμόνι και ευπαρουσίαστες. Οι συγκεκριμένες γυναίκες είναι ειδικά εκπαιδευμένες σε πολεμικές τέχνες και σε τεχνικές αυτοάμυνας.

Οι οδηγοί θα έχουν εγκατεστημένες και ειδικές εφαρμογές, όπου τα κεντρικά γραφεία θα μπορούν να εντοπίσουν το "στίγμα" των ταξί ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Η κυβέρνηση του Πακιστάν, πάντως, δεν θα παραμείνει μόνο στα ροζ ταξί.

Η υπηρεσία αναμένεται να επεκταθεί και στα λεωφορεία, αφού υπολογίζεται πως αρκετά από τα 500 λεωφορεία που θα κυκλοφορήσουν σύντομα στους δρόμους θα είναι της ίδιας λογικής με τα ροζ ταξί.

Δείτε φωτογραφίες των ροζ ταξί:



Keywords
Τυχαία Θέματα