Ερωτικό τρίγωνο Νέας Μάκρης: Ομόφωνα ένοχος ο Βαγγέλης Στεφανάκης που σκότωσε τη Φαίη Μπλάχα


Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, αποτελούμενο από δικαστές και ενόρκους, ομόφωνα αναγνώρισε στον κατηγορούμενο Βαγγέλη Στεφανάκη, πρωταγωνιστή στην υπόθεση του «ερωτικού τριγώνου της Νέας Μάκρης» το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, κρίνοντας ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας την αδικοχαμένη Φαίη Μπλάχα στο νοσοκομείο μετά τον ξυλοδαρμό της από τον ίδιο και του επέβαλε κάθειρξη 20 ετών.

Παράλληλα, το δικαστήριο αναγνώρισε στην κατηγορούμενη αδελφή του θύματος, Μαριαλένα Μπλάχα, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και έξι μηνών με αναστολή. Προηγουμένως το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του είχε κρίνει ένοχο τον Βαγγέλη Στεφανάκη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και την Μαριαλένα Μπλάχα για τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Απρίλιο του 2013, όταν η 23χρονη, τότε, Φαίη Μπλάχα, κατέληξε στο νοσοκομείο έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό της από τον ερωτικό της σύντροφο Βαγγέλη Στεφανάκη.

Όπως προέκυψε αργότερα από τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Στεφανάκης εκτός από τον ερωτικό δεσμό που διατηρούσε με την 23χρονη Φαίη, είχε συνάψει ερωτική σχέση και με την κατά εννέα χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της, Μαριαλένα. Η άτυχη Φαίη, έμαθε για την σχέση αυτή του Στεφανάκη με την αδελφή της και τα ξημερώματα της 6ης Απρίλίου του 2013 κάλεσε τον σύντροφό της να μιλήσουν. Όπως προέκυψε από τη δικαστική διαδικασία και σύμφωνα με την εισαγγελέα της έδρας, η νεαρή κοπέλα πίστευε ότι εκείνο το βράδυ ο φίλος της θα έβγαινε με την αδελφή της.

Κατά τη συνάντηση που έγινε τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου, το νεαρό ζευγάρι είχε έντονη λογομαχία και ο Στεφανάκης, που σύμφωνα με την εισαγγελέα «είχε μάθει να έχει τον έλεγχο στη σχέση του με τη Φαίη» όταν είδε πως εκείνη του ζητάει το λόγο για την σχέση του με την αδελφή της, την χτύπησε μέχρι θανάτου με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα η 23χρονη να χάσει τη μάχη για τη ζωή, έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες νοσηλείας.

Διαβάστε επίσης: Ερωτικό τρίγωνο Νέας Μάκρης: Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο Βαγγέλης Στεφανάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα