Ερίζουν Σόιμπλε και Γκάμπριελ για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη

14:45 3/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Σύμφωνα με αυτά, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ζητά «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική εξυγίανση» για χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία «ως αναγκαία προϋπόθεση για την περαιτέρω ενσωμάτωση».

Πέρα από αυτό, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει ένα «τείχος προστασίας» απέναντι στην Κομισιόν. «Θα πρέπει να εμποδίσουμε να διακινδυνευτεί ο ρόλος της ως θεματοφύλακα των Συνθηκών με την ανάληψη ενός ολοένα και μεγαλύτερου πολιτικού ρόλου

εκ μέρους της. Θα πρέπει αποκλεισθούν νέοι μηχανισμοί μόνιμης μεταφοράς πόρων μεταξύ των χωρών μελών», είναι η θέση του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αντίθετα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών τάσσεται υπέρ της μεγαλύτερης ευελιξίας απέναντι σε χώρες οι οποίες εφαρμόζουν τις μεταρρυθμίσεις. Μεταξύ άλλων προτείνει «να εισαχθεί στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ένας ''χρυσός κανόνας'', ο οποίος να επιτρέπει -υπό ορισμένες προϋποθέσεις- μελλοντικές επενδύσεις, μέσω κρατικών δανείων», όπως προκύπτει από τα ίδια έγγραφα.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με το Spiegel επικρίνει στο έγγραφό του τον Σόιμπλε για τη μονομερή του στάση στο θέμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας και για το γεγονός ότι παραμελεί την κοινωνική διάσταση της Ευρώπης.

«Χαιρετίζω ρητά το γεγονός ότι η Κομισιόν στις προτάσεις της για την νομισματική Ενωση προσανατολίζεται πέραν της ημερήσιας διάταξης της πολιτικής και της δημοσιονομικής τεχνικής», γράφει ο Γκάμπριελ αναφερόμενος στις προτάσεις της για το μέλλον της Ευρώπης. «Αυτό πρέπει και να κάνουμε τώρα. Η πολιτική των κόκκινων γραμμών πρέπει να τελειώνει», τονίζει ακόμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα