Έργο αναβάθμισης του Άλσους Νέας Φιλαδελφείας

14:02 2/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Η προστασία, η διαχείριση και η ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, είναι το έργο που δρομολόγησαν με την συνυπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από πόρους της Περιφέρειας.

Σκοπός της αναβάθμισης αυτού του σημαντικού πνεύμονα πρασίνου για τον Δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος είναι η βελτίωση της οικολογικής του προσφοράς

και η περαιτέρω ανάδειξή του με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης. Επιπλέον, επιδιώκεται η προστασία του ως οικοσύστημα, η ενίσχυση του φυσικού δασικού χαρακτήρα του και η συνεχής βελτίωση και συντήρησή του.

Οι παρεμβάσεις, αφορούν:

-στη διαχείριση της βλάστησης και του οικοτόπου, με νέες φυτεύσεις δέντρων και θάμνων,
-στη ρύθμιση λειτουργικών ζητημάτων του χώρου (πχ εργασίες στην περίφραξη, αλλαγές στις εισόδους, τοποθέτηση κάδων και ξύλινων σημάνσεων κά),
-στον εμπλουτισμό του με νέες χρήσεις αναψυχής.
-στην αντιπυρική προστασία του με αρδευτικά δίκτυα, κ.ά.

Επισημαίνεται ότι ο περιτοιχισμένος χώρος του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας καλύπτει έκταση 415.066,36 τμ, μεταξύ των οδών Χίου, Δεκελείας, Πατρ. Κωνσταντίνου & Μηλιώρη και Ατταλείας, καθώς και του χώρου, στον οποίο βρισκόταν το γήπεδο της ΑΕΚ «Νίκος Γκούµας».

Keywords
Τυχαία Θέματα