Εργαζόμενοι «Στο Κόκκινο»: Εδώ και 9 μήνες ακούμε για σχέδιο βιωσιμότητας αλλά δεν το βλέπουμε


Για την αβεβαιότητα που επικρατεί αναφορικά με το μέλλον του ραδιοφωνικού σταθμού μιλούν οι εργαζόμενοι «Στο Κόκκινο» μέσα από κείμενο-απόφαση της γενικής συνέλευσής τους. Οι εργαζόμενοι καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσαφηνίσει τα σχέδιά του για τον σταθμό, τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας τους.

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Οι εργαζόμενοι στο ΚΟΚΚΙΝΟ δεν αποτελούν μια «ιδιαίτερη» κατηγορία εργαζομένων. Όπως όλοι

οι μισθωτοί, έρχονται αντιμέτωποι με τα πιεστικά προβλήματα της καθημερινότητας που έχει δημιουργήσει η πολυετής λιτότητα, υπαγορευμένη από την πραγματικότητα των μνημονίων.

Την ίδια ώρα αποτελούν μέρος των ΜΜΕ, ενός χώρου που έχει υποστεί πολύ σοβαρά πλήγματα τα τελευταία χρόνια, με την ανεργία και την επισφάλεια στον κλάδο, να έχει φθάσει στα ύψη.

Έχοντας επίγνωση της ιδιαιτερότητας του βασικού μετόχου του σταθμού, οι εργαζόμενοι και τώρα αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτουργίας του ΚΟΚΚΙΝΟΥ, έχουν επιδείξει και κατανόηση και ανοχή και υπομονή.

Ωστόσο στα οικονομικά προβλήματα έχει προστεθεί τους τελευταίους 9 μήνες η πολύ σοβαρή παράμετρος της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας για το μέλλον του ραδιοφώνου και κατ' επέκταση των εργαζομένων. Εδώ και 9 μήνες ακούμε για σχέδιο βιωσιμότητας και σχέδιο δεν βλέπουμε, με φήμες, ψιθύρους και διαρροές που δηλητηριάζουν το εργασιακό κλίμα.

Παράλληλα αθετήθηκαν οι έγγραφες δεσμεύσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες καταβολής των μισθών και κανονικοποίηση. Στο επιβαρυμένο κλίμα έρχονται να προστεθούν και αιχμές για εξυπηρέτηση «πολιτικών επιδιώξεων» που στοχεύουν σε πλήγμα κατά του σταθμού, ο οποίος για τους περισσότερους από εμάς, αποτελεί τη μοναδική πηγή εισοδήματος.

Οι κινητοποιήσεις και η απεργία αποτελούν τα μοναδικά όπλα των εργαζομένων για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και δεν μπορεί να «ονοματίζονται» ως εφαλτήριο για την εξυπηρέτηση αλλότριων επιδιώξεων τη στιγμή μάλιστα που διεκδικούνται τα αυτονόητα. Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν σε καμία περίπτωση την ευθύνη για τις επιλογές της διοίκησης και τις επιπτώσεις σε οικονομικό ή άλλο επίπεδο και δεν είναι δυνατό να απολογούνται για τετελεσμένα στα οποία δεν είχαν συμμετοχή.

Οι εργαζόμενοι στο ΚΟΚΚΙΝΟ θέλουμε να τονίσουμε ότι θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα και τις θέσεις εργασίας μας με συνέπεια και αλληλεγγύη, δηλώνουμε ανοιχτοί στο διάλογο και ζητάμε από τον ιδιοκτήτη που είναι ένα κόμμα της αριστεράς να αποσαφηνίσει τα σχέδιά του για το μέλλον του σταθμού και να σέβεται τις δεσμεύσεις και τις υπογραφές του. Εκφράζουμε τέλος τη συμπαράσταση μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των τεχνικών του σταθμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα