Επίδομα θέρμανσης: "Κούρεμα" 50% προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών


Βαρυχειμωνιά αναμένεται και φέτος για πολλούς Έλληνες, καθώς στη μέγγενη της τρίτης αξιολόγησης βρίσκεται μια μακρά σειρά επιδομάτων. Η Μαρία Βουργάνα στο ρεπορτάζ της στο in.gr αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει στόχο τη μείωση του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης από τα 110 εκατ. ευρώ στα 55 εκατ. ευρώ, και έτσι προχωρεί στον επανασχεδιασμό

του επιδόματος θέρμανσης, με τη θέσπιση πιο αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ή και με την επιβολή μειώσεων στο ύψος του επιδόματος ανά λίτρο αγοραζόμενου πετρελαίου θέρμανσης.

«Οι αλλαγές που σχεδιάζονται θα έχουν ως αποτέλεσμα το επίδομα αυτό να το λαμβάνουν λιγότερα νοικοκυριά ή οι δικαιούχοι να λαμβάνουν μικρότερο επίδομα», σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

«Η περικοπή του επιδόματος, που γίνεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά, θα ισχύσει τη νέα χειμερινή σεζόν (15 Οκτωβρίου 2017 – 30 Απριλίου 2018). Η πρώτη δόση του «κουτσουρεμένου» επιδόματος θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Τότε κάποια νοικοκυριά θα διαπιστώσουν ότι θα χάσουν τελείως το επίδομα ενώ για άλλους το επίδομα θα είναι πολύ μικρότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα