Επανέρχονται τα «μπόνους» των ελεγκτών για την πάταξη του λαθρεμπορίου


Τον περασμένο Μάιο ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ερωτηθείς σχετικά στη Βουλή είχε με ψυχραιμία παραδεχτεί ότι οι έλεγχοι στο λαθρεμπόριο έχουν ατονήσει, προβάλοντας ως επιχείρημα ότι έχει καταργηθεί το «μπόνους» που ελάμβαναν οι ελεγκτές ανά έλεγχο.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρονταν στα ειδικά εξοπλισμένα βάν, που ονομάζονται κλιμάκια ελέγχου διακίνησης αποθήκευσης καυσίμων, πιο γνωστά ως ΚΕΔΑΚ.

Τώρα, με κοινή υπουργική απόφαση των κ.κ. Χουλιαράκη-Σταθάκη που αναρτήθηκε προ ημερών στη Διαύγεια,

τα χρηματικά «μπόνους» των ΚΕΔΑΚ επανέρχονται. Στην ουσία το μήνυμα που στέλνει η απόφαση αυτή είναι ότι οι έλεγχοι για λαθρεμπόριο γίνονται καλύτερα μόνο όταν οι ελεγκτές εισπράτουν έξτρα χρήματα. Οταν δεν εισπράττουν, πολύ απλά σταματούν και οι έλεγχοι.

Συγκεκριμένα η ΚΥΑ προβλέπει ότι οι έξτρα αμοιβές των συνεργείων επανέρχονται αναδρομικά από τις 6 Νοεμβρίου, και ορίζονται για τον επικεφαλής του κλιμακίου στα 97,15 ευρώ ανά έλεγχο, και για το απλό μέλος στα 77,72 ευρώ. Ποσά που προσαυξάνονται κατά 20% για ελέγχους τη νύχτα (πέραν της 10ης βραδυνής), τις Κυριακές ή τις αργίες, με μέγιστο μηνιαίο πλαφόν τα 300 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα