ΕΛΣΤΑΤ: Εισαγγελική πρόταση κατά της δίωξης του Ανδρέα Γεωργίου


Αρνητική ήταν η εισαγγελική πρόταση για τη δίωξη κατά του Ανδρέα Γεωργίου με κατηγορίες για ψευδή βεβαίωση στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ που έβαλε την Ελλάδα στην περιδίνηση των μνημονίων το 2010.

Μετά την αναίρεση του προηγούμενου απαλλακτικού βουλεύματος από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, η υπόθεση επέστρεψε στον εισαγγελέα Ιωάννη Κούτρα, και όπως απαιτεί ο νόμος, για νέα κρίση στο συμβούλιο Εφετών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, καθώς ο κ. Γεωργίου έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Το Ποινικό Τμήμα αναίρεσε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και δύο προϊσταμένων υπηρεσιών της ΕΛΣΤΑΤ, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Η ψευδής βεβαίωση, κατά την κατηγορία, φέρεται να χρησιμοποιήθηκε το 2009, προκειμένου να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων λόγω της διόγκωσης του ελλείμματος.

Ο κ. Κούτρας, αποτιμώντας τα στοιχεία του φακέλου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες και ως εκ τούτου εισηγείται να μην γίνει κατηγορία για την υπόθεση. Τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα