Έλληνες κατασκευάζουν το πρώτο Εκτεινόμενο Διαστημικό Τηλεσκόπιο

12:22 2/1/2018 - Πηγή: Pagenews

Τομέας όπου μπορεί να αξιοποιηθεί το ανταγωνιστικό ανθρώπινο κεφάλαιο της Ελλάδας χαρακτηρίζεται από ειδικούς η διαστημική τεχνολογία και την άποψη αυτή συμμερίζεται ο δρ Θάνος Μπαλτόπουλος, εμπορικός διευθυντής της εταιρίας Adamant Composites Ltd, που έχει έδρα την Πάτρα, ο οποίος μίλησε για μια ομάδα νεαρών Ελλήνων που θα κατασκευάσουν το πρώτο Εκτεινόμενο Διαστημικό Τηλεσκόπιο.

Πρόκειται για ομάδα που σχεδιάζει για λογαριασμό

του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (σ.σ ESA) ένα υπερελαφρό τηλεσκόπιο ακτίνων Χ για μια μελλοντική διαστημική αποστολή. Το συγκεκριμένο καινοτόμο Εκτεινόμενο Τηλεσκόπιο θα αποθηκεύεται σε περιορισμένο χώρο και όταν φτάσει σε τροχιά θα αναλάβει, στο πλαίσιο του προγράμματος Athena (σ.σ Advanced Telescope for High-ENergy Astrophysics), να απαντήσει σε πολλά επιστημονικά ερωτήματα.

Μεταξύ αυτών σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο "Πρακτορείο 104,9 FM" και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο δρ Θάνος Μπαλτόπουλος, και το πώς μεγαλώνουν οι μαύρες τρύπες και διαμορφώνουν το Σύμπαν.

Η διασυνδεδεμένη με το οικοσύστημα του Πανεπιστημίου Πατρών σχεδιαστική και κατασκευαστική δραστηριότητα των νεαρών επιστημόνων έχει ως στόχο να βάλει και την Ελλάδα στον χάρτη των κατασκευαστών σύνθετων υλικών, τόνισε ο νεαρός Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός.

Keywords
Τυχαία Θέματα