ΕΛΑΣ για έγκλημα στο Β' νεκροταφείο Αθηνών: Εξετάζεται το ενδεχόμενο ληστείας


Η ΕΛΑΣ ψάχνει να βρει την άκρη του νήματος στη δολοφονίας της 32χρονης Δώρας Ζέμπερης με το έγκλημα στο Β’ νεκροταφείο Αθηνών να συγκλονίζει. Μεταξύ άλλων διερευνά και το ενδεχόμενο ληστείας.

«Έως αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δεν έχει προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος ατόμων του φιλικού περιβάλλοντος της 32χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στο Β' Νεκροταφείο. Παράλληλα, εξετάζουμε, εκτός των άλλων και την εκδοχή

της ληστείας. Ο δράστης πήρε την τσάντα της, με όλα τα προσωπικά της αντικείμενα, τα οποία δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής. Οι έρευνες που διενεργούνται είναι σε πλήρη εξέλιξη».

Αυτά τόνισαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πριν από λίγο, κύκλοι αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας, με αγριότητα, της άτυχης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, που εργαζόταν στην Α΄ ΔΟΥ Πειραιά.

Ενδεικτικό στοιχείο του μένους του δράστη είναι ότι της κατάφερε δεκατέσσερις μαχαιριές σχεδόν σε όλο της το σώμα, ενώ, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έφερε αμυντικά τραύματα, που δείχνουν ότι προσπάθησε να προφυλαχθεί. Η 32χρονη είχε πάει στο νεκροταφείο για να ανάψει το καντήλι σε τάφο στενού της φίλου, που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα, πριν από λίγους μήνες. Η άτυχη γυναίκα, μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε, σύρθηκε για λίγα μέτρα, στην προσπάθειά της να ξεφύγει από το δράστη, αλλά εκείνος την πρόλαβε και την μαχαίρωσε πάλι. Την Δώρα Ζέμπερη είδε ιερέας του Κοιμητηρίου την ώρα που ξεψυχούσε πάνω σε ένα τάφο.

Όλα τα σενάρια ανοικτά για τη δολοφονία της 32χρονης

Εξονυχιστικό έλεγχο στα τηλέφωνά της, στην ατζέντα και στα προφίλ της άτυχης 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν οι Αρχές προκειμένου να καταφέρουν να ξετυλίξουν το κουβάρι του εγκλήματος στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών και να οδηγηθούν στον δράστη της δολοφονίας.

Οι Αρχές προσπαθούν να επανασχεδιάσουν τις τελευταίες κινήσεις της άτυχης γυναίκας και να ανακαλύψουν με ποιους επικοινώνησε πριν πέσει θύμα της άγριας δολοφονίας, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Οι αναρτήσεις στο Facebook στα τέλη του καλοκαιριού καθώς και οι μαρτυρίες υπαλλήλων του κοιμητηρίου και κατοίκων της περιοχής για περίεργες κινήσεις τοξικομανών έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την δολοφονία της 32χρονης.

Τα πιθανά σενάρια που επίσης βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών

Οι έρευνες στρέφονται στο φιλικό περιβάλλον της άτυχης 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για προσωπική υπόθεση πιθανότατα από άτομο που γνώρισε το καλοκαίρι η 32χρονη, αλλά απομακρύνθηκε προκαλώντας την οργή του, όμως δεν διαθέτουν κανένα στοιχείο που να «δένει» αυτή την εκδοχή.

Μάλιστα, διερεύνησαν την πιθανότητα πίσω από τη δολοφονία της να κρύβεται πρώην σύντροφός της, με τον οποίο είχε σοβαρή σχέση που διέκοψε πριν από ένα χρόνο. Ο άντρας αυτός, όμως, αστυνομικός στο επάγγελμα, αποδείχτηκε τελικώς ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και έχει άλλοθι για την ώρα της δολοφονίας.

Η ανάρτηση της 32χρονης στο Facebook στα τέλη Αυγούστου που αναφέρει χαρακτηριστικά «Απορώ τι είχα πάρει τότε που συστηθήκαμε και χάρηκα που σε γνώρισα» αποτελεί «κλειδί», καθώς φέρεται να μιλάει για κάποιον που μπήκε ξαφνικά στη ζωή της και στη συνέχεια τον απέρριψε και σύμφωνα με πληροφορίες είχε μιλήσει σε δικούς της ανθρώπους για αυτό το σκηνικό.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των ερευνών δεν έχουν μπει μόνο άνδρες αλλά και γυναίκες καθώς ο τρόπος με τον οποίο το μυστηριώδες πρόσωπο χτύπησε το θύμα όχι μόνο δεν αποκλείει τη γυναικεία δράση αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για «ξεκαθάρισμα με άρωμα γυναίκας» - χωρίς όμως μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί να έχουν βρει τα στοιχεία για να «κουμπώσουν» αυτό το σενάριο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η άτυχη γυναίκα δέχθηκε δεκατέσσερις μαχαιριές σχεδόν σε όλο το σώμα της, ενώ έφερε και αμυντικά τραύματα, γεγονός που σημαίνει ότι προσπάθησε να προφυλαχθεί από το μένος του δράστη.

«Οι πρώτες ενδείξεις από τον τρόπο που δολοφονήθηκε η γυναίκα οδηγούν προς την κατεύθυνση των προσωπικών κινήτρων. Δεν θα πρέπει, όμως, να αποκλειστεί, αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον, και κάποια άλλη εκδοχή, ενώ δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για σχέση της δολοφονίας με την επαγγελματική της ιδιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά στο ΑΜΠΕ αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Παρόλα αυτά δεν έχει αποκλειστεί ακόμη το ενδεχόμενο η 32χρονη να έπεσε θύμα κάποιου ψυχοπαθή μανιακού δολοφόνου ή να πρόκειται για ληστεία μετά φόνου -ένα σενάριο που είναι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πιο απίθανο. Υπενθυμίζεται ότι ακόμη δεν έχουν βρεθεί η τσάντα και το κινητό της Δώρας Ζέμπερη, τα οποία είχε μαζί της όταν έφυγε από το σπίτι.

Οι αστυνομικοί αναζητούν από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να δουν τα τηλεφωνήματα που έκανε και δέχτηκε την ημέρα του εγκλήματος η 32χρονη, καθώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο δράστης να τηλεφώνησε και να έκλεισε ραντεβού μαζί της.

Ωστόσο, στο σενάριο που στέκονται περισσότερο οι αστυνομικοί είναι αυτό της δολοφονίας με κίνητρο προσωπικές διαφορές με τη Δώρα Ζέμπερη, και μάλιστα διαφορές που έχουν προκαλέσει πάθος και συνεπακόλουθα το μίσος.

Δεν προκύπτει να είναι δολοφονία σχετική με τη δουλειά

Υπενθυμίζεται ότι χθες, αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν προκύπτουν, τουλάχιστον έως τώρα, ενδείξεις ότι η δολοφονία οφείλεται στην επαγγελματική ιδιότητά της και στις υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρονη, η οποία εργαζόταν στο Τμήμα Ελέγχων της Α' ΔΟΥ Πειραιά. Μάλιστα, ο πατέρας της ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η κόρη του εργαζόταν «στην λίστα Λαγκάρντ, σε 2-3 λίστες».

Διαβάστε επίσης: Δώρα Ζέμπερη: Στο φιλικό περιβάλλον ψάχνει τον δράστη της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού η ΕΛΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα