Αυτοκίνητο παρέσυρε 3 φοιτητές στην Τουλούζη


Τρεις φοιτητές έχουν τραυματιστεί, δύο εκ των οποίων σοβαρά, όταν ένας άνδρας έπεσε «εσκεμμένα» με το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε πεζούς στην πόλη Μπλανιάκ, στα περίχωρα της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Ο άνδρας, ο οποίος δεν βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις αρχές για τρομοκρατικές ή άλλου είδους υποθέσεις, συνελήφθη επί τόπου.

«Ενημερωθήκαμε στις 15.45 τοπική ώρα (16.45 ώρα Ελλάδας) ότι ένας

άνδρας έπεσε εσκεμμένα με το όχημα που οδηγούσε πάνω σε τρεις ανθρώπους» δήλωσε από το σημείο ο εισαγγελέας της περιοχής Πιερ Υβ Κουιγιό, διευκρινίζοντας ότι ο δράστης «παραδέχθηκε πως ήθελε να παρασύρει (με το όχημά του) αυτούς τους ανθρώπους».

Ο οδηγός, ηλικίας 28 ετών, δεν βρισκόταν στο στόχαστρο των αρχών για ριζοσπαστικοποίηση όμως βρισκόταν στο επίκεντρο μιας έρευνας για παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο εισαγγελέας επέμεινε στο «ψυχιατρικό προφίλ» του 28χρονου, διευκρινίζοντας ότι ο νεαρός άνδρας παρακολουθείτο από ψυχολόγους στο πλαίσιο της διαδικασίας αναστολής έκτισης δύο ποινών του, με την υποχρέωση να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή.

Βρισκόταν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση λόγω του βαρύτατου ιστορικού του και είχε νοσηλευτεί έως τον Δεκέμβριο 2016, διευκρίνισε ο αντιεισαγγελέας. Ερωτηθείς σχετικά με πιθανά τρομοκρατικά κίνητρα, ο Κουιγιό απάντησε ότι «δεν διαθέτει κανένα στοιχείο για κάτι τέτοιο».

Η δικαστική αστυνομία κι όχι η αντιτρομοκρατική μονάδα ανέλαβε την έρευνα για «απόπειρα δολοφονιών», διευκρίνισε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ο οδηγός παρέσυρε τους τρεις σπουδαστές οι οποίοι διέσχιζαν τη διάβαση πεζών μπροστά από ένα συγκρότημα όπου στεγάζονται πολλά σχολικά ιδρύματα δευτερόβαθμιας εκπαίδευσης στο Μπλανιάκ, μια πόλη στα περίχωρα της Τουλούζης, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο.

#AMPLIACION | #Toulouse #France El conductor del vehículo, detenido cerca del instituto Sain-Exupéry. Los 3 jóvenes #heridos son de origen chino. Dos de ellos están graves. pic.twitter.com/OHjQUpi3qQ

— Noticias CMM (@CMM_noticias) November 10, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα