Έκρηξη με δεκάδες νεκρούς σε πόλη της Συρίας

14:05 7/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Τουλάχιστον 43 άτομα φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην πόλη Ασάζ στα βόρεια της Συρίας, στα σύνορα με την Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το Συριακό Πρακτορείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (οργάνωση των αντικαθεστωτικών δυνάμεων που μάχονται τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ από την αρχή του εμφυλίου), η επίθεση σημειώθηκε έξω από ισλαμικό χώρο λατρείας, με την ίδια πηγή να σημειώνει πως

δράστες της επίθεσης είναι οι τζιχαντιστές του ISIS.

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων επιβεβαιώνουν πως ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 40 και εκφράζει φόβους για αύξηση των θυμάτων, καθώς οι τραυματίες είναι δεκάδες και κάποιοι από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Αζάζ είναι ένα από τα σημαντικά προπύργια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, της συμμμαχίας αυτής που συγκεντρώνει μετριοπαθείς οργανώσεις ανταρτών, απολαμβάνει την τουρκική στρατιωτική υποστήριξη και έχει απωθήσει τους τζιχαντιστές του ISIS από τη συνοριακή περιοχή.

Σύμφωνα με το τουρκικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικό κτίριο της πόλης και ακούστηκε και πέραν της μεθορίου, στην τουρκική πόλη Κιλίς, στα νοσοκομεία της οποίας αναμένεται να μεταφερθούν τραυματίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα