Εκλογές δικηγορικών συλλόγων: Η ψηφοφορία συνεχίζεται τη Δευτέρα


Έκλεισαν οι κάλπες στην Αθήνα στις εκλογές δικηγορικών συλλόγων για την ανάδειξη νέου προεδρείου στον ΔΣΑ και η προσέλευση ήταν απογοητευτική. Συγκεκριμένα, επί συνόλου 20.990 εγγεγραμμένων δικηγόρων ψήφισαν μόλις 3.574.

Την Δευτέρα αναμένεται το μεγαλύτερο κύμα προσέλευσης, δεδομένου ότι οι δικηγόροι, παραδοσιακά, ψηφίζουν την δεύτερη ημέρα.

Αν

κρίνει κανείς από τις εκλογές του 2014 πάντως αναμένεται να ψηφίσουν οι μισοί – περίπου 10.0000. Από την αυριανή προσέλευση θα κριθεί τελικά και το μέγεθος της αποχής

Από τα αυριανά αποτελέσματα θα προκριθούν και οι αντίπαλοι που θα αναμετρηθούν στον β’ γύρο ο οποίος θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου. Στον μεγαλύτερο δικηγορικό σύλλογο της χώρας, οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ 15 υποψήφιων προέδρων και συνδυασμών.

Χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών για την Αθήνα ο μεγάλος αριθμός εκείνων που «κατεβαίνουν» στις κάλπες για να κρατήσουν το τιμόνι του ΔΣΑ, που είναι 12 τον αριθμό αλλά και η πολυδιάσπαση, αφού από κάθε κομματικό χώρο κατεβαίνουν από 2 έως 4 υποψήφιοι.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές Δικηγορικών Συλλόγων: Τα πρώτα αποτελέσματα

Keywords
Τυχαία Θέματα