Ευκλείδης Τσακαλώτος στους Financial Times: Φέτος είχαμε διπλή νίκη


Τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής κατευθύνθηκαν στους πολίτες που τα έχουν περισσότερο ανάγκη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στους Financial Times.

«Είχαμε μία διπλή νίκη φέτος», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Αντιμετωπίζουμε τελικά τη φοροδιαφυγή και τα οφέλη από αυτή κατευθύνονται στους ανθρώπους που τα χρειάζονται περισσότερο».

Το δημοσίευμα των Financial Times,

με τίτλο: «Η Ελλάδα ανακοινώνει κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ», αναφέρει ότι οι προσπάθειες για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής συνέβαλαν στο μεγαλύτερο του στόχου πρωτογενές πλεόνασμα και ότι η ΑΑΔΕ, που συστήθηκε φέτος τον Ιανουάριο, έχει αντλήσει 400 εκατ. ευρώ από ένα πρόγραμμα εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων που διατηρούσαν στο εξωτερικό φοροφυγάδες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δημοσίευμα αναφέρεται στη χθεσινή τηλεοπτική εξαγγελία του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ που θα καταβληθεί τον επόμενο μήνα σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια Έλληνες, οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο από την επταετή ύφεση.

Το μέρισμα, σημειώνεται, είχε εγκριθεί προηγουμένως από τoυς πιστωτές της χώρας - την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το δημοσίευμα αναφέρει, επικαλούμενο αναλυτές στην Αθήνα, ότι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2017 μπορεί να φθάσει στο 3% του ΑΕΠ, χάρη σε υψηλότερα από τα προβλεπόμενα έσοδα από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και φορολογικά έσοδα.

Διαβάστε επίσης: Κοινωνικό μέρισμα: Τα κριτήρια και σε ποιους θα δοθεί ο "μποναμάς"

Keywords
Τυχαία Θέματα