Δημοσκόπηση: Οι Έλληνες δεν βλέπουν φως στο τούνελ από την επίσκεψη Ομπάμα


Όσο και αν η κυβέρνηση την «εξύψωσε», όσο και αν οι προβολείς σε όλο τον κόσμο ήταν στραμμένοι στην Αθήνα, οι Έλληνες δεν «βλέπουν» αχτίδα φωτός από την ιστορική-σε κάθε περίπτωση-επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Kapa Research, την οποία δημοσιεύει το «Βήμα» και η οποία διεξήχθη στις 11-12 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα,

το 75,5% των Ελλήνων πολιτών τονίζει ότι η επίσκεψη του απερχόμενου πλανητάρχη δεν θα έχει καμία επίδραση στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Το 41,5% πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της τα οικονομικά της προβλήματα, ενώ το 34% πιστεύει ότι η χώρα θα πρέπει να στηρίζεται κυρίως στην ΕΕ.Από το 2010, όταν το 38% έτεινε προς τον φιλοαμερικανισμό, πλέον το 2016 το 56% των Ελλήνων έχει τέτοια στάση.

Σε ό,τι αφορά τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, το 41,5% δηλώνει δυσαρέσκεια για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το 78% εκτιμά ότι η προεδρία του θα έχει αρνητική και μάλλον αρνητική επίδραση για την Ευρώπη.

Πάντως, το 47,5% πιστεύει ότι συμφέρει περισσότερο την Ελλάδα να αναπτύξει στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία, ενώ το 39,5% προτιμά την Κίνα, το 36,5% τις ΗΠΑ και το 20% τη Γερμανία. Η δημοφιλέστερη χώρα για τους Ελληνες είναι η Γαλλία (75%), με τη Βρετανία (61,5%) και τη Ρωσία (61%) να ακολουθούν, ενώ η Γερμανία έπεσε κατά 34,5 μονάδες από το 2005 μέχρι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα