Δημήτρης Τζανακόπουλος: Η αντιπολίτευση υπέπεσε σε ατόπημα σχετικά με τα F-16


Από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ τέθηκε το σύνολο των θεμάτων που αφορούν την Ελλάδα, αλλά και το θέμα των F 16, υπογραμμίζοντας πως γι’ αυτό το θέμα η αντιπολίτευση υπέπεσε σε σειρά ατοπημάτων.

Πρώτα κατήγγειλε τη συμφωνία, μετά το κόστος και μετά είπε ότι ζητά ενημέρωση από τη Βουλή.

Δεν ξέρει γιατί μιλά, υποστήριξε και ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση και αν ζητηθούν από πολιτικούς αρχηγούς συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα θα γίνουν.

Η επίσκεψη στις ΗΠΑ εντάσσεται στο πλαίσιο του δόγματος της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και επιβεβαιώνει την αναβάθμιση της γεωπολιτικής και οικονομικής σημασίας της χώρας, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Θύμισε ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει πραγματοποιήσει δεκάδες επισκέψεις και έχει συναντήσει Πούτιν, Ομπάμα, Ολαντ, Μέρκελ, Μακρόν αλλά και τον κινέζο πρόεδρο.

Όπως είπε στην συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ τέθηκαν θέματα όπως οι επενδύσεις (δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας για το θέμα), η ασφάλεια, οι περιφερειακές εξελίξεις και η ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Όσον αφορά τη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ θύμισε ότι στις κοινές δηλώσεις επισημάνθηκε ότι υπάρχει βούληση να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς νέα μέτρα. «Οσοι σε ένα καταστροφολογικό déjà vu έβλεπαν νέα μέτρα διαψεύστηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο».

Όπως είπε φέτος θα υπάρξει υπερπλεόνασμα το οποίο θα προσεγγίσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι ότι αυτό που πρέπει να γίνει με το ΔΝΤ να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα στις διαδικασίες για ολοκλήρωση του προγράμματος, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Εκτίμησε ότι η θέση του Ταμείου ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα βοηθά στο γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα