Δεν βλεπόταν, αλλά πέρασε

19:54 2/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, που συνοδεύτηκε από εντάσεις, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, ΠΑΟΚ και Ξάνθη, είχαν από μία μόλις καλή στιγμή για να σκοράρουν, με τους φιλοξενούμενους, να «πατούν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, να έχει την υπεροχή των κινήσεων, σε ένα γενικώς μέτριο από άποψη θεάματος πρώτο ημίχρονο.


Η ένταση…

Ο ΠΑΟΚ

έχοντας να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ από το πρώτο παιχνίδι, δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι που μη έχοντας άλλη επιλογή έπρεπε να πιέσουν, να βρουν τρόπο να πάρουν μέτρα στο γήπεδο, «χτυπώντας τον Δικέφαλο από τις δύο πτέρυγες.

Η πιο χαρακτηριστική στιγμή του πρώτου 45λεπτου, είχε να κάνει με τα όσα συνέβησαν εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και πιο συγκεκριμένα μπροστά στον πάγκο της Ξάνθης, με την ένταση μεταξύ του Γιώργου Καζναφέρη, ανθρώπων της ασφαλείας του ΠΑΟΚ, αλλά και του Λούμπος Μίχελ να είναι μεγάλη.

Και οι ευκαιρίες…

Στο «καθαρά» αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ στο 40’ όμως η μπάλα δεν έκανε το χατίρι του Δημήτρη Πέλκα, με την εξαιρετική έμπνευση και το ψαλιδάκι του Ελληνα άσου να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζίφκοβιτς.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ένταση κόπασε με τις δύο ομάδες να ρίχνουν όλο το βάρος τους στο να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που πήρε τα ηνία του αγώνα με σκοπό να πετύχει το γκολ που θα του «κλείδωνε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος.


Στο… παιχνίδι της πρόκρισης με Γιουνές



Παρόλα αυτά η Ξάνθη ήταν αυτή που βρήκε πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γιουνές να είναι ο σκόρερ της Θρακιώτικης ομάδας, με τον Τυνήσιο να αφήνει… άγαλμα τον Παναγιώτη Γλύκο, με την ωραία εκτέλεση φάουλ του στο 64’. Το γκολ αυτό, έδωσε όπως ήταν λογικό νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ, να αγχώνεται και τη Ξάνθη, να γεμίζει… αυτοπεποίθηση, θέλοντας ένα γκολ για να είναι αυτή η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Δύο λεπτά αργότερα, η Ξάνθη ισοφάρισε τις ευκαιρίες, με τον Καρασαλίδη, να χάνει μοναδική ευκαιρία, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πιτσέλι, σηκώθηκε μόνος του από τα όρια της μικρής περιοχής του Δικεφάλου, όμως δεν σημάδεψε σωστά με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Το... εισιτήριο κατέληξε στον ΠΑΟΚ



Το... εύθραυστο 0-1 παρέμενε μέχρι και το 80' και κάπου εκεί η Ξανθη, μη έχοντας να χάσει απολύτως τίποτα ρίσκαρε, παιρνόντας μαζικά στην επίθεση για να πετύχει ενδεχομένως το γκολ... πρόκρισης, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει πολλούς ανοικτούς χώρους στην αντίπαλη άμυνα. Το γκολ, παρά την καλή στιγμή του Μπίσεσβαρ στο 89' δεν ήρθε, όμως ο Δικέφαλος εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού, έστω και αν καδριοχτύπησε, με τους φιλοξενούμενους να τελειώνουν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής (δεύτερη κίτρινη) του Σολτάνι στις καθυστερήσεις...

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Κρέσπο, Κίτσιου (69’ Μάτος), Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος, Πέλκας (61’ Πέλκας), Μυστακίδης, Κουλούρης (85' Πρίγιοβιτς).

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Σιλά, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Μεχία (70' Ντε Λούκας), Λάζιτς (60’ Τριάδης), Πιτσέλι (60’ Βασιλακάκης), Σολτάνι, Γιουνές

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα