"Δεν με ξέρεις καλά, κανείς δεν με ξέρει" - Καλό ταξίδι Βέτα Μπετίνη


Η φυσιογνωμία της γνωστή σε παλαιότερους και νεότερους. Άλλωστε, ξεχώρισε καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της. Από τις ταινίες με τον Στάθη Ψάλτη, μέχρι τη σειρά "Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη", η Βέτα Μπετίνη αγαπήθηκε από το κοινό και η σημερινή είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη και στεναχώρια.

Ηθοποιός, στιχουργός και κειμενογράφος, η Βέτα Μπετίνη έγινε ιδιαίτερα γνωστή από τις ταινίες της δεκαετίας του '80, αλλά και τη συμμετοχή

της σε δημοφιλείς σειρές στην ιδιωτική τηλεόραση. Ασχολούνταν και με τη συγγραφή, ενώ ήταν η στιχουργός αγαπημένων τραγουδιών.

Αγαπημένος ρόλος φυσικά, αυτός της ερωτευμένης Χριστίνας Λιβανού, στην ταινία "Καμικάζι Αγάπη μου", όπου διεκδικούσε επίμονα τον Στάθη Ψάλτη. «Στάθη, είσαι πολύ ντόμπρο παιδί», έλεγε γεμάτη έρωτα η Βέτα Μπετίνη στον Στάθη Ψάλτη, σε μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Εκείνος, στην προσπάθεια του να την αποφύγει βρισκόταν μονίμως σε μπελάδες. Μια από τις πιο κωμικές σκηνές της ταινίας ήταν όταν η Μπετίνη κυνηγούσε μανιωδώς τον Ψάλτη για τον ρίξει στο κρεβάτι.

Οι στίχοι του "Μη γυρίσεις" και το παράπονό της

Το όνομά της βρίσκεται πίσω από το τραγούδι "Μη γυρίσεις" των αδερφών Κατσιμίχα, από το μακρινό 1989 του οποίου υπέγραφε τους στίχους. Μάλιστα, η ίδια είχε αποκαλύψει μετά από χρόνια, πως τα δύο αδέρφια δεν ήθελαν να βάλουν το όνομά της στο βίντεο κλιπ του κομματιού.

Η ηθοποιός είχε διηγήθει μία άγνωστη ιστορία που αφορούσε το συγκεκριμένο τραγούδι: «Το όνομα μου το έγραφε στο δίσκο, αλλά εκεί που θα το έβλεπε πολύς κόσμος στο βιντεοκλίπ δεν το έγραφε. Ο Μπουρμάς είχε γράψει το τραγούδι και το είχε τραγουδήσει η Κλεοπάτρα demo. Ήταν φίλη με τον Χάρη και το ακούει και τρελαίνεται. Κι έκανε και το άλλο. Άλλαξε δύο λέξεις μέσα στο τραγούδι. Αυτό ήταν που με τσάντισε πιο πολύ. Αλλιώς χέστ… εγώ αν θα μπει το όνομα μου στο βίντεοκλιπ. Και πήρε το μισό στίχο στα δικαιώματα».

Η εκλιπούσα ηθοποιός αναφέρθηκε και σε μία παλαιότερη συνέντευξή της στο Mega το 1992 για το ίδιο θέμα και μάλιστα είπε πως ο Χάρης Κατσιμίχας πήγε και την βρήκε προκειμένου να λύσουν το ζήτημα και μάλιστα τότε ρύθμισε και το θέμα με τα δικαιώματα στην ΑΕΠΙ ώστε να παίρνει ολόκληρα τα δικαιώματα.

«Εκείνη την ημέρα μέχρι να πάω σπίτι μου στη Νέα Σμύρνη είχε έρθει ο Χάρης και με βρήκε και τα έριχνε σε άλλους, ότι δεν έφταιγε αυτός, ότι έφταιγε ο παραγωγός. Εγώ πήγα στο Γυάλινο που είχαν εμφανίσεις και καθόμουν πρώτο τραπέζι και δε βγαίνουν να πούνε. Πες και η γυναίκα που έγραψε το στίχο είναι εδώ.

Και λέει το αφιερώνω στη Βέτα Μπετίνη. Μου έχουν πει άνθρωποι που ήταν κολλητοί του πως είχε πάθει τέτοια τρέλα με αυτό το τραγούδι που δεν ήθελε να πιστέψει ότι είναι αλλουνού», σχολιάσε η Βέτα Μπετίνη.

Όταν ο Στάθης Ψάλτης έχασε τις αισθήσεις του και πανικοβλήθηκε

Υπάρχει και ένα περιστατικό μάλλον αστείο από την ταινία "Καμικάζι Αγάπη μου", το οποίο έχει διηγηθεί ο ίδιος ο Στάθης Ψάλτης χρόνια αργότερα.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και συγκεκριμένα στη σκηνή που η Βέτα Μπετίνη καταφέρνει να τον... στριμώξει, ο Στάθης Ψάλτης έχασε στην πραγματικότητα τις αισθήσεις του, όταν η Βέτα Μπετίνη έπεσε πάνω του. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει, με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί από την αίσθηση ασφυξίας που ένιωσε και να χάσει τις αισθήσεις του.

Περιστατικό που το θυμόντουσαν και γελούσαν οι δύο αγαπημένοι ηθοποιοί ακόμα και χρόνια αργότερα, όταν βρίσκονταν.

Η τελευταία τηλεοπτική της εμφάνιση

Η τελευταία της εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, όπου αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και στην κατάθλιψη.

Τότε είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο, Χάρη στη βοήθεια φίλων της, κατάφερε να πάει στη Γερμανία και να χειρουργηθεί με επιτυχία, ωστόσο παρέμεινε ένας επιβαρυμένος οργανισμός. Τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα είχαν επανεμφανιστεί.

"Σταμάτησα από το θέατρο πριν δέκα χρόνια και έπεσα σε κατάθλιψη. Νόμιζα ότι ήταν κατάθλιψη κι εγώ και το παιδί μου και τους ταλαιπώρησα λίγο. Στο τέλος έγινε πιο βαρύ το επεισόδιο, οπότε ένας υπέροχος γιατρός νευροχειρουργός, αφού έκανα διάφορες εξετάσεις είδε ότι έχω ένα “τέρας” στο κεφάλι μου. Εδώ δεν το αναλάμβαναν γιατί έλεγαν ότι μπορεί να πεθάνω στο χειρουργείο, στην εντατική. Με έστειλαν στη Γερμανία σε έναν καταπληκτικό γιατρό, έκατσα ένα μήνα και μου το αφαίρεσε όλο, έγινα καλά. Είχα τεράστιο όγκο και πάνω στο συναίσθημα", είχε πει στην εκπομπή του Αρναούτογλου.

Το μήνυμα της Καίτης Φίνου για τον θάνατο της Βέτας Μπετίνη

Με ένα μήνυμα στον λογαριασμό της στο Facebook, η Καίτη Φίνου αποχαιρετά τη συνάδελφό της Βέτα Μπετίνη, η οποία έφυγε από τη ζωή.

«Απίστευτο.... Έφυγε η ηθοποιός Βέτα Μπετίνη. Λίγες μέρες μόνο μετά τον χαμό του αγαπημένου κολλητού της Γιώργου Σαρρή... Καλό σου ταξίδι Βέτα μας...», έγραψε η ηθοποιός.



Lovely Big Veta: Το βιογραφικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Βέτας Μπετίνη

Η Καλλιόπη Λεγάκη είχε φτιάξει ένα βιογραφικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Βέτας Μπετίνη με τίτλο «Lovely Big Veta!». Μία ιδιαίτερα Big γυναίκα. Οχι στα κιλά, αλλά στο χαμόγελο και την ψυχή.!

Δείτε το:

Οι στίχοι του "Μη γυρίσεις" που έγραψε η Βέτα Μπετίνη

Για θυμήσου καλά
μήπως έχεις χαθεί μέσα σε δρόμους που καίνε
Βάλε εσύ μια φωνή
και αν δεν είμαι εκεί Χάρη να μη με λένε

Δεν είναι η ανάγκη
Δεν είναι η μοναξιά που εκεί θα με φέρει
Έχω αντέξει πολλά
Δε με ξέρεις καλά, κανείς δε με ξέρει

Μη γυρίσεις, τίποτα μη ζητήσεις
για ένα βράδυ μη με χαραμίσεις
Μη γυρίσεις, τίποτα μη ζητήσεις
για ένα βράδυ μη με χαραμίσεις

Μπαίνω μες στη σκιά,
με τυφλώνει το φως,
μ’ αρρωσταίνουν οι λέξεις
Έχω βαρεθεί
Δε θέλω να εξηγώ
Πρέπει εσύ να διαλέξεις

Όμως στο λέω ξανά
μήπως έχεις χαθεί μέσα σε δρόμους που καίνε
Βάλε εσύ μια φωνή
και αν δεν είμαι εκεί Χάρη να μη με λένε

Μη γυρίσεις, τίποτα μη ζητήσεις
για ένα βράδυ μη με χαραμίσεις
Μη γυρίσεις, τίποτα μη ζητήσεις
για ένα βράδυ μη με χαραμίσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα