Δεν χρειάζεται τον Σόιμπλε η Ευρώπη


Το τελεσίγραφο αυτό του κ.Σοιμπλε δεν ήταν μόνον ένας εκβιασμός κατά της χώρας μας. Τη στιγμή που έγινε, λίγο μετά το δημοψήφισμα στην Ιταλία, είναι μια βόμβα στα θεμέλια του οικοδομήματος που λέγεται Ενωμένη Ευρώπη. Δεν μπορεί την ώρα που δοκιμάζονται, που κλονίζονται οι σχέσεις εμπιστοσύνης των λαών της Ευρώπης, λόγω της οικονομικής κρίσης, την ώρα που όλοι καλώς ή κακώς οι πολίτες της γηραιάς Ηπείρου σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό θεωρούν ότι οι Γερμανοί

ευθύνονται για τα όσα υφίστανται, ο κ. Σόιμπλε να δείχνει με τις δηλώσεις του πως είναι το αφεντικό του ευρωπαϊκού συνεταιρισμού.

Ακούγοντας ο κάθε πολίτης, σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, τον Γερμανό υπουργό να απειλεί την Ελλάδα, θεωρεί δικαίως ότι δεν έχει νόημα ύπαρξης το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Νιώθει ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν έναν έντιμο συνεταιρισμό. Θέλουν να είναι ηγεμόνες οι Ευρώπης. Αν αυτό ήθελε ο Σόιμπλε να καταλάβουν οι λαοί της Ευρώπης καλά έκανε και μας έστειλε το τελεσίγραφο. Αν θέλει τη διάλυση της Ευρώπης καλά έκανε και μας έδειξε τα δόντια του. Αν όμως έκανε αυτές τις δηλώσεις χωρίς να καταλαβαίνει τι συμβαίνει στην Ευρώπη, πρέπει να τον κάνουν οι δικοί του να νοιώσει πως άλλο πράγμα ο πολιτικός και ο άλλος ο λογιστής.

Και ο κύριος Σόιμπλε μπορεί να είναι ένας καλός λογιστής αλλά όπως απέδειξε δεν είναι πολιτικός. Και η Ευρώπη αυτό που χρειάζεται αυτή την ώρα είναι πολιτικούς που πιάνουν το σφυγμό της κοινωνίας και κυρίως δεν την προκαλούν, όπως ο κ. Σόιμπλε. Δεν χρειάζεται στη πρώτη γραμμή τον Γερμανό που πιστεύει ότι αυτός θα δίνει εντολές και οι άλλοι θα εκτελούν. Εκτός όπως είπαμε αν έχουν αποφασίσει κάποιοι τη διάλυση της Ευρώπης και ο Σόιμπλε απλώς εκτελεί το σχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα