Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε τέμενος στο Πακιστάν


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το Σάββατο σε μουσουλμανικό τέμενος σε πόλη του νοτιοδυτικού Πακιστάν που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25 άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες ακόμα.

Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών μπορεί να αυξηθεί, καθώς η καταμέτρηση για τα θύματα και τους τραυματισμένους δεν έχει ολοκληρωθεί, ανέφερε τοπικός αξιωματούχος στο Reuters.

Η έκρηξη

σημειώθηκε στο ιερό Σαχ Νουράνι, που βρίσκεται στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, περίπου 100 χλμ. βόρεια του Καράτσι, την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν μέσα σ' αυτό, δήλωσε ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, Γαλζάι.

Δεκάδες τραυματίες μεταφέρονται στη γειτονική πόλη Χαμπ και στο Καράτσι, δήλωσε στο Geo TV ο αξιωματούχος των υπηρεσιών διάσωσης Χακίμ Νάσι.

Η κυβέρνηση έστειλε 25 ασθενοφόρα από τη Χαμπ στο ιερό, δήλωσε ο Άκμπαρ Χαριφάλ, επαρχιακός αξιωματούχος του Μπαλουτσιστάν.

"Κάθε μέρα, γύρω στη δύση του ηλίου, γίνεται εδώ ένας νταμάαλ (τελετουργικός χορός) και πολλοί άνθρωποι έρχονται γι αυτό", είπε ο φύλακας του ιερού, Ναουάζ Άλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα