Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή - Ξέσπασμα από τους κοινωνικούς φορείς κατά της κυβέρνησης (vid)


Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν οι εκπρόσωποι των 47 επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων για την νέα φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή που προκαλούν τα μέτρα του τέταρτου μνημονίου, κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στις επιτροπές της Βουλής.

Οι εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Ενώσεων ελεύθερων επαγγελματιών, δικηγόρων, μηχανικών,

ενστόλων και αναπήρων άσκησαν σφοδρή κριτική καλώντας σε αρκετές περιπτώσεις τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να θυμηθούν τις δεσμεύσεις τους.

Μερικές από τις εκφράσεις που ακούστηκαν είναι «Ντρέπεστε;» «Μας εξαπατήσατε», «μας κοροϊδέψατε», «τι σχέση έχετε εσείς με την Αριστερά;». Μάλιστα η πρόεδρος της επιτροπής Χαρά Καφαντάρη, αναγκάστηκε να διακόψει τους ομιλητές από την συνειδησιακή δοκιμασία που επιφυλάσσουν για τα μέλη της πλειοψηφίας. Επίσης, έντονες είναι και οι διαμαρτυρίες γιατί από τα έδρανα απουσιάζουν οι αρμόδιοι υπουργοί, αλλά και για την διαδικασία που δίνει πέντε λεπτά σε καθέναν να τοποθετηθεί.

Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των αστυνομικών είπε χαρακτηριστικά "κρύβατε το νομοσχέδιο ένα χρόνο στο συρτάρι μέχρι να συμφωνήσει η τρόικα, εμείς θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν το κάναμε μέχρι τώρα για να μην σύρουμε την χώρα στα δικαστήρια, αλλά αυτός είναι νόμος έκτρωμα".

Ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών αναφέρθηκε στο πως ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους. "Σεισμοί, πλημμύρες, φωτιές εμείς τρέχουμε παντού, είναι το καθήκον μας και το κάνουμε. Και τελευταία με τους πρόσφυγες. μας ζητήθηκε να τους ταΐσουμε, να τους στεγάσουμε, να τους ξεσ...με επιτρέψτε μου την έκφραση, και το κάναμε, Ο νόμος περιορίζει την δυνατότητα αντίδρασης μας είτε με προσφυγή, είτε με το είμαστε εδώ και σας παρακαλάμε. Εξαιρέστε μας από τα ειδικά μισθολόγια".

Έντονη ήταν όμως και η κριτική από δικηγόρους και μηχανικούς κυρίως για τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές. "Στην ταινία υπάρχει και φιλότιμο ο Λάμπρος Κωσταντάρας λέει κατά λάθος 'θα σας εξαφανίσουμε'. Αυτό αισθάνονται σήμερα οι πολιτικοί μηχανικοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες" είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΤΕΕ . Στασινός.

Ο κ. Γιάννης Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ μίλησε για θηριώδη πλεονάσματα, διαρκή λιτότητα και ανεργία. Κατηγόρησε δε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι διαλύει το συνδικαλιστικό κίνημα, απελευθερώνει τις ομαδικές απολύσεις και διευκολύνει τον χαρακτηρισμό των απεργιών ως παράνομων.

«Φέρνετε περαιτέρω αφαίμαξη εισοδημάτων. Κάθε αναπτυξιακή προοπτική καθίσταται προβληματική. Επιβαρύνετε τα μικρομεσαία ιατρεία» ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος για να συμπληρώσει πως «Τα αντίμετρα δεν είναι ισχυρό αντιστάθμισμα στην επιβάρυνση που φέρνουν τα μέτρα.

Σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Γρηγόρης Γερακαράκος: «Ντρέπεστε. Κοροϊδέψατε, εξαπατήσατε. Νομοθετείτε ένα έκτρωμα και εξευτελίζετε ένα θεσμό και όσους τον υπηρετούν. Ακούτε κανένα; Εχετε εσείς καμία σχέση με την Αριστερά και την διαλεκτική;».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή, η κυβέρνηση δέχθηκε πυρά από τους εισηγητές της αντιπολίτευσης για τη λαίλαπα σκληρής λιτότητας που περιλαμβάνει το τέταρτο μνημόνιο και επιβαρύνει το σύνολο της κοινωνίας.

Να σημειωθεί ότι το πολυνομοσχέδιο που έχει εισαχθεί από την κυβέρνηση με τη διαδικασία του επείγοντος θα συζητηθεί στην Ολομέλεια και την Τετάρτη και θα ψηφιστεί αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα