Χρησμός Φίλη: Ο "κόφτης" σε αφορολόγητο-συντάξεις δεν θα "περάσει"


Σε… δύσκολη εξίσωση φαίνεται πως εξελίσσεται η ψήφιση του πακέτου του Eurogroup από τη Βουλή. Πέρα από τη δυσφορία του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τον «κόφτη» στο αφορολόγητο, καθώς και την αναμενόμενη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία υποστηρίζουν πως δεν θα στηρίξουν την Αριστερά σε αυτές τις υποχωρήσεις, ο πρώην υπουργός Παιδείας υποστηρίζει ότι τα μέτρα αυτά δεν θα «περάσουν», ανεβάζοντας τους τόνους και συνεχίζοντας να ασκεί δριμεία κριτική κατά των χειρισμών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ειδικότερα, μιλώντας σε

κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Νίκος Φίλης παραδέχθηκε πως η μείωση του αφορολόγητου και η περικοπή συντάξεων είναι βαρύτατα μέτρα και πως αν η συμφωνία προβλέπει ως αντίρροπα μέτρα την μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων, τότε η κυβέρνηση δεν θα την φέρει στην Βουλή, καθώς θα καταψηφιστεί.

«Δεν είναι δυνατόν να τσακίζουμε τους συνταξιούχους και να ελαφρύνουμε τις επιχειρήσεις. Αυτό δεν περνά. Δεν υπάρχει περίπτωση να το φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή και είμαι σίγουρος πως θα τους πείσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στην ερώτηση, τί θα γίνει στην περίπτωση που η μείωση του αφορολόγητου – συντάξεων συνδυαστεί με παράλληλη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο πρώην υπουργός είπε «εκεί αλλάζουν τα πράγματα. Αν μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος στα τρόφιμα θα είναι διαφορετική η αντιμετώπιση».«Δεν είμαι αντιπολιτευόμενος. Είμαι συμπολιτευόμενος. Είμαι φανατικά συμπολιτευόμενος. Δεν είμαι σαρκοφάγο. Είμαι σάρκα από την σάρκα αυτού του χώρου», τόνισε ο ίδιος.

Επίσης, ο κ. Φίλης είπε πως χθες το βράδυ είχε συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο υπουργείο Οικονομικών χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το περιεχόμενο της συζήτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα