Χειρότερα δεν γίνεται !


Ο Ολυμπιακός, για τριάντα αγωνιστικά λεπτά, ήταν άριστος. Δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα τη Ρεάλ να ξεφύγει στο σκορ. Οι κακές επιθετικές επιλογές όμως, σε συνδυασμό με την αμυντική αδράνεια απέναντι στον Γιουλ στην τελευταία περίοδο, ήρθε η ήττα από την «βασίλισσα» με 79-73.Τραυματίας αποχώρησε ο Ματ Λοτζέσκι

Οι Πειραιώτες, όχι μόνο ηττήθηκαν, αλλά είχαν και την ατυχία να χάσουν και τον Ματ

Λοτζέσκι με τραυματισμό, λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, έπειτα από φάουλ που του έκανε ο Τόμπκινς. Δεν γνωρίζουμε ακόμα το μέγεθος της ζημιάς.

Παρά την ήττα πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κινδυνεύουν σε κάτι, από την στιγμή που έχουν κλειδώσει την πρόκρισή τους στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Στο 19-9 έφτασε πλέον η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία κρατά την τρίτη θέση της βαθμολογίας. Στο 21-7 οι Μαδριλένοι.

Λίγο η έδρα, λίγο η ψύχωση για το... αποτέλεσμα, το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ ωραίο ρυθμό με τον Ολυμπιακό από το 3’ και μετά βρήκε τα πατήματα του σε άμυνα και επίθεση. Με οδηγό τον Βασίλη Σπανούλη στη δημιουργία παιχνιδιού και τους Αγραβάνη-Μιλουτίνοφ να είναι οι αποδέκτες, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στα μισά της πρώτης περιόδου να προηγηθούν με τέσσερις (10-6).

Η «βασίλισσα» απάντησε πολύ γρήγορα για το 10-10, ωστόσο οι Πειραιώτες δεν πτοήθηκαν, κατάφεραν με Μιλουτίνοφ (6-0 σερί) να ανεβάσουν στο +6 (16-10) τη διαφορά, αλλά και στο +8 (18-10) αργότερα με το κάρφωμα του Παπαπέτρου. Γιουλ και Ράντολφ έτρεξαν ένα σερί 6-0, κάνοντας το 18-16, με τον Γκριν να απαντά για το 20-16. Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την Ρεάλ, Σέρχιο Γιουλ, έστειλε στο -1 (20-19) τους Μαδριλένους, με buzzer beater στη λήξη του δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ρυθμός του παιχνιδιού, συνέχισε να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, με Πειραιώτες και Μαδριλένους να πηγαίνουν πόντο-πόντο (23-23, 25-25 στο 14’). Ο Κάρολ απάντησε για το 27-25, όμως ο Αγραβάνης στο 15’ έδωσε ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό με γκολ-φάουλ.

Ένας από τους πιο ταλαντούχους ψηλούς στην Ευρώπη και ένας από τους καλύτερους της Ρεάλ στην αποψινή αναμέτρηση (μέχρι εκείνη τη στιγμή), ο Ράντολφ έδωσε ανάσα στη «βασίλισσα» για το 30-28, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα σερί 5-0 για το 33-30. Χάντερ και Ντόνσιτς σκόραραν για το 34-33, με τον Μιλουτίνοφ να απαντά και πάλι για το 35-34.

Ο Τόμπκινς με τρίποντο στο 19’ έγραψε το 37-35 για την Ρεάλ. Ο Αγραβάνης με βολές ισοφάρισε για ακόμα μια φορά (37-37), με τον Ρέγες να μην μπορει να ευστοχήσει στην τελευταία επίθεση του ημιχρόνου κι έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι ισόπαλο.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο παρκέ, με τα τρίποντα των Παπανικολάου και Σπανούλη να βρίσκουν στόχο (43-37). Ο Τέιλορ απάντησε για το 43-40, ενώ τα τρίποντα των Γιουλ και Ματσιούλις χτύπησαν στη στεφάνη. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Μάντζαρης και με νέο τρίποντο έστειλε τη διαφορά στο +6 (46-40).

Γιουλ, Ρέγες και Ματσιούλις έφεραν ξανά το σκορ στον πόντο (48-47) στο 25’. Στη συνέχεια οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (52-51) με τον Γιουλ και πάλι να παίρνει στις πλάτες του, τους Μαδριλένους για το 56-52. Ο Μιλουτίνοφ μείωσε σε 56-54, με τον Γιουλ για ακόμα μια φορά, μέσα από τις βολές να φέρνει στο +4 (58-54) τη διαφορά, με την οποία έκλεισε και το τριαντάλεπτο.

Στην τελευταία περίοδο, η Ρεάλ συνέχισε να κάνει δύσκολη τη ζωή του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να κάνουν πολλές κακές επιλογές στην επίθεση, ενώ στην άμυνα άφηναν διαρκώς ελεύθερο τον Γιουλ, ο οποίος και εν τέλει έκανε τη μεγαλύτερη ζημια στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Στο 38' ο Σπανούλης έφερε σε απόσταση αναπνοής τον Ολυμπιακό από την ανατροπή (72-68), με τον Γιουλ να πηγαίνει μέχρι μέσα για το 75-70. Τελικό αποτέλεσμα 73-79.

Keywords
Τυχαία Θέματα