Χάκετ: «Μπορεί για τετράδα η Ελλάδα, θα επέστρεφα εδώ μόνο για τον Ολυμπιακό»


Η Ιταλία είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για μια καλή πορεία στο Eurobasket, με την «Σκουάντρα Ατζούρα» να βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία ενόψει της διοργάνωσης.

Από τους ηγέτες της ομάδας του Ετόρε Μεσίνα, είναι ο Ντάνιελ Χάκετ, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να δείχνει, ειδικά με την εμφάνιση του κόντρα στην Ελλάδα

στο πλαίσιο του τουρνουά «Ακρόπολις» πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας αφήσει πίσω του τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός για την μισή σεζόν με τον Ολυμπιακό.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, αναφέρθηκε στους στόχους της Εθνικής Ιταλίας ενόψει Ευρωμπάσκετ, αλλά και στην ομάδα της Ελλάδας, την οποία έβαλε μέσα στα φαβορί για την τετράδα.

-Πια είναι τα συμπεράσματα σας μετά το τουρνουά «Ακρόπολις»;


«Ήταν τρία παιχνίδια που μας έδειξαν το επίπεδο στο οποίο είμαστε. Πιστεύω πως τα αποτελέσματα δεν δείχνουν ακριβώς την αλήθεια. Έχουμε κάποιες βελτιώσεις να κάνουμε. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά σίγουρα ήταν ένα καλό τεστ για εμάς, προκειμένου να δούμε που ήμαστε».

-Που μπορεί να φτάσει η Ιταλία σε αυτό του Ευρωμπάσκετ;


«Εκτός από τις Γαλλία, Ισπανία και ίσως Σερβία, δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στις ομάδες. Θέλω να πω ότι μπορεί να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε, αλλά μπορεί να χάσουμε και από τον οποιονδήποτε».

-Περιμένατε τόσο καλή την Γεωργία; Θα την αντιμετωπίσετε και στο γκρουπ σας…


«Η Γεωργία έπαιξε δύο πολύ καλά παιχνίδια. Απέναντι σε εμάς έπαιξαν χωρίς τον Σενγκέλια, αλλά παρόλα αυτά είναι σίγουρο πως πρόκειται για μια πολύ δεμένη ομάδα. Κάθε ομάδα σε αυτό το τουρνουά θα είναι δύσκολο να νικηθεί. Παίξαμε με το Βέλγιο την περασμένη βδομάδα και ήταν σκληρή ομάδα. Παίξαμε με την Φινλανδία που είναι και αντίπαλος της Ελλάδας και ήταν καλή ομάδα. Θα είναι πολύ ανταγωνιστικό αυτό το Ευρωμπάσκετ».

-Ονειρεύεστε ένα μετάλλιο;


«Ονειρεύομαι να κερδίσουμε το Ισραήλ στο πρώτο παιχνίδι μέσα στην έδρα τους. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό νομίζω».

-Πως είδες την Ελλάδα;


«Είναι συμπαγής ομάδα και έχει εμπειρία. Τώρα όλες οι ομάδες προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους. Με τα «βαριά» πόδια που έχουμε βέβαια δεν είναι εύκολο. Η Ελλάδα είναι σίγουρα ομάδα που θα παίξει για τις 4 πρώτες θέσεις».

-Δεν ανέφερες όμως την Ελλάδα πριν. Είπες για τις Ισπανία, Σερβία και Γαλλία…


«Αυτές οι τρεις θεωρώ πως είναι οι τρεις κορυφαίες ομάδες. Η Ελλάδα σίγουρα είναι από τις ομάδες που έχουν τα φόντα να φτάσουν ψηλά, όπως έχουμε και εμείς. Είναι και αρκετοί συμπαίκτες μου από τον Ολυμπιακό εκεί. Χτες προσπάθησα να τους δώσω ένα παραπάνω… κίνητρο. Πάντως σίγουρα δεν θα ήθελα να διασταυρωθούμε με την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ».

-Μίλησες με τους πρώην συμπαίκτες σου πριν το παιχνίδι με την Ελλάδα;


«Ναι μιλήσαμε. Είμαστε στο ίδιο ξενοδοχείο, οπότε μπορούσαμε να πιούμε ένα καφέ και να συζητήσουμε. Χάρηκα που τους είδα, όμως δεν μιλήσαμε καθόλου για μπάσκετ. Μιλήσαμε για άσχετα πράγματα».

-Είσαι εντάξει πλέον σε ότι έχει να κάνει με τον τραυματισμό σου;


«Ναι είμαι μια χαρά. Ελπίζω μόνο να είναι καλά ο λαιμός μου, γιατί έπαθα ψύξη (είπε την λέξη στα ελληνικά γελώντας) τις προηγούμενες ημέρες. Μάλλον έφταιγε το κλιματιστικό».

-Σου έλειψε η Αθήνα;


«Εννοείται πως μου έλειψε η Αθήνα. Ήταν το σπίτι μου για δύο χρόνια και εννοείται πως μου έλειψε. Άλλωστε σε ποιόν δεν θα άρεσε να μένει εδώ;»

-Στεναχωρήθηκες που δεν είσαι πλέον στον Ολυμπιακό;


«Εννοείται πως όταν έμαθα τα νέα στεναχωρήθηκα. Πλέον όμως το αποδέχθηκα, έτσι είναι η ζωή και έτσι είναι οι δουλειές. Οι ομάδες έχουν προτεραιότητες και εγώ τις σέβομαι».

-Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό στο μέλλον;


«Εννοείται πως θα ήθελα! 100%, αλλά θα επέστρεφα μόνο για τον Ολυμπιακό!»

Keywords
Τυχαία Θέματα