Μπερές γαλλικός: Ο πιο επαναστατικός τρόπος να μην μένεις αχτένιστη - Πώς φοριέται σωστά το διάσημο καπέλο (pics)


Γαλλικός μπερές και πώς μπορείτε να τον φορέσετε. Με αυτό το θέμα θα ασχοληθούμε σήμερα, καθώς κάπως μου έπεσαν βαριά τα της προηγούμενης εβδομάδας (κάτι οι εκρήξεις, κάτι οι κηλίδες...) και είπα να ξεκινήσουμε με κάτι ανάλαφρο ετούτη μήπως την παρασύρουμε και μας φερθεί πιο τρυφερά!

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος λοιπόν ένα καπέλο με ιδιαίτερη, επαναστατική, καλλιτεχνική και διαχρονική αξία.

Σήμα κατατεθέν του οίκου Dior, του Che Guevara, των Μαύρων Πανθήρων,

του στρατού, του Pablo Picasso και... πιθανότατα της ντουλάπας ορισμένων από εμάς.

Η πραγματική του καταγωγή είναι από την νότια Γαλλία. Αξεσουάρ των κατοίκων της περιοχής Oloron-Sainte-Marie, βγήκε μαζικά σε παραγωγή τον 19ο αιώνα και... ο μπερές εκτός της στρατιωτικής και αυστηρής του πλευράς υπήρξε σύμβολο δημιουργικότητας και κουλτούρας, αγαπήθηκε από ποιητές, ζωγράφους, σκηνοθέτες και μουσικούς και έγινε το καπέλο των διανοούμενων.

Το 1960 στρογγυλοκάθεται στο κεφάλι της πιο επαναστατικής φυσιογνωμίας του γνωστού σε όλους Che Guevara έτσι η ανεξαρτησία και ο δυναμισμός προστίθενται σε όσα μέχρι στιγμής πρεσβεύει. Χωρίς να εξαφανιστεί όλα αυτά τα χρόνια επανήλθε δυναμικά στις πασαρέλες, και είδαμε τον μπερέ σε όλες τις εβδομάδες μόδας κάνοντας τον από τα πιο hot αξεσουάρ του χειμώνα που έρχεται!

Θες να μάθεις celebrity που τον έχουν φορέσει για να σε πείσω ότι θα μπεις στη διαδικασία να τον δοκιμάσεις; Έχω και από αυτό! Rihanna, Bella Hadid, Victoria Beckham, Beyonce και πάει λέγοντας... Δερμάτινο, μάλλινο, βελούδινο, σκουρόχρωμο η ολόλευκο... Κάτι θα σου ταιριάξει σίγουρα!

Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο σε αυτή την τάση, πέραν του αισθητικού στοιχείου, που προσωπικά το βρίσκω υπέροχο, είναι πως επειδή η τάση στην μόδα ακολουθεί την τάση της κοινωνίας και της ζωής... μάλλον το πάμε για επανάσταση!!! Στο λέω στην περίπτωση που δεν το έχεις πάρει ήδη χαμπάρι...

Keywords
Τυχαία Θέματα