Μπαλί: Παίζοντας με τον θάνατο για μία selfie (pics)


Το εξωτικό Μπαλί κινδυνεύει, μαζί κινδυνεύουν και τέσσερα εκατομμύρια κάτοικοι, αλλά κάποιοι δείχνουν να ενδιαφέρονται μονάχα για μερικά... likes παραπάνω.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός πως τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έντονα το φαινόμενο τουρίστες και τουρίστριες να σπεύδουν για να βγάλουν μια χαμογελαστή selfie μπροστά από το φλεγόμενο ηφαίστειο, πριν μπουν στο αεροπλάνο για να επιστρέψουν στη σιγουριά του σπιτιού τους,

την ώρα που η αγωνία μεγαλώνει και η απειλή εξαπλώνεται για ολόκληρο τον κόσμο.

Υπάρχουν, μάλιστα, μαρτυρίες που αναφέρουν πως κάποιοι επιλέγουν να κάνουν το ταξίδι στο Μπαλί μόνο και μόνο για να βρεθούν κοντά στο ηφαίστειο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, αφού ανά πάσα στιγμή αυτό μπορεί να εκραγεί με τις συνέπειες να είναι απρόβλεπτες.

Όσον αφορά τους Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στο νησί λόγω του προσωρινού κλεισίματος του αεροδρομίου, κάποιοι απ’ αυτούς κατάφεραν να επιστρέψουν χθες με πτήση της Qatar Airways ενώ άλλοι έχουν προγραμματίσει να εγκαταλείψουν το Μπαλί τις προσεχείς ημέρες.

Ωστόσο στο νησί παραμένουν τα μέλη της μικρής ελληνικής κοινότητας, περίπου πενήντα συνολικά, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Σήμερα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες η ηφαιστειακή δραστηριότητα φαίνεται να έχει καταλαγιάσει, αν και οι αρχές δεν ρίχνουν το επίπεδο συναγερμού ωσότου βεβαιωθούν ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως κίνδυνος.

Δείτε φωτογραφίες... χαρούμενων τουριστών με φόντο το ηφαίστειο:



Keywords
Τυχαία Θέματα