Αστ. Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-0: ''Ανάσα'' ο Αστέρας, ούτε τώρα ο Παναθηναϊκός


Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-0: Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ορμή που είχε από τη νίκη στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παρουσίασε το γνωστό -κακό- πρόσωπό του μακριά από την έδρα του, γνωρίζοντας την ήττα στην Τρίπολη (1-0).

''Χρυσός'' σκόρερ για τον Αστέρα Τρίπολης ο Μουνάφο στο 86ο λεπτό, που έδωσε μεγάλη βαθμολογική ανάσα στους Αρκάδες.

Το ματς

Σε ένα παιχνίδι που έδειξε από νωρίς την ''άγρια''

φύση του, με τις δύο ομάδες να μη διστάζουν να επιδίδονται σε δυνατές μονομαχίες, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε την πρώτη φάση, όταν από την εκτέλεση κόρνερ του Χίλιεμαρκ, ο Μολίνς πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε.

Ο Αστέρας βγήκε σταδιακά από την περιοχή του και μέσω αντεπίθεσης ανησύχησε τον Βλαχοδήμο, με την προσπάθεια του Καλτσά στο 24ο λεπτό, που κόντραρε και πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του «τριφυλλιού». Η φάση του 32ου λεπτού, με τον Χίλιεμαρκ να σεντράρει και τον Μολίνς να αστοχεί στην κίνηση, ήταν η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχασε με τραυματισμό τον Κουλιμπαλί (41').

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν οι δύο ομάδες και στο δεύτερο μέρος. Οι «πράσινοι» επισκέφθηκαν με προϋποθέσεις τα καρέ του Αθανασιάδη στο 52', με τον Μολέδο να επιχειρεί ''ψαλιδάκι'', τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αστέρα. Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Ουζουνίδης βλέποντας τον Αστέρα να διατηρεί με άνεση το «μηδέν» αποφάσισε να ανεβάσει τις γραμμές του, γεγονός που λίγο έλειψε να στοιχίσει στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Από βαθιά μπαλιά, ο Γκοντό πρόσεξε το τεχνητό οφσάιντ και βγήκε «φάτσα» με τον Βλαχοδήμο, αλλά ο 23χρονος γκολκίπερ έσωσε την εστία του (65') στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Αστέρα αλλά και συνολικά της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στην ευκαιρία του Αστέρα, όταν στο 72ο λεπτό, ο Χίλιεμαρκ βρήκε όμορφα τον Χουλτ, εκείνος γύρισε στον Λουντ, αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε με τις γροθιές.

Στο 86ο λεπτό ο Τόνσο εκτέλεσε κόρνερ, ο Ιγκλέσιας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, δίνοντας ασίστ στον Μουνάφο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού και με νέα κεφαλιά (ψαράκι) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου (1-0), σκορ που έμελλε να είναι το τελικό στην Τρίπολη.

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Καλτσάς (82’ Ιγκορ), Τόνσο, Κυριακόπουλος (60’ Μαντίντα), Δουβίκας (57’ Γκόντο).

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (42’ Γιόχανσον), Κολοβέτσιος, Μολέδο, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (62’ Μουνιέ), Χίλιεμαρκ (73’ Καμπέσας), Λουντ, Μολίνς.

Keywords
Τυχαία Θέματα