Άρης - Βόννη 69-75:''Μπλακ άουτ'' και πρώτη ήττα στο ''Αλεξάνδρειο''


Άρης - Βόννη 69-75: Αν και βρέθηκε να προηγείται με 13 πόντους διαφορά (43-30, 22'), ο Άρης φρόντισε να τα κάνει όλα... λάθος στο δεύτερο ημίχρονο, επιτρέποντας στη Βόννη να ανατρέψει το σκηνικό και να ''σπάσει'' το -ευρωπαϊκό- αήττητο της ομάδας του Γιαννάκη στο ''Αλεξάνδρειο'', σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League.

Σημείο-κλειδί, η αμυντική και επιθετική συμπεριφορά των γηπεδούχων

στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς δέχθηκαν 24 πόντους από τους Γερμανούς, οι οποίοι είχαν σε μεγάλη ημέρα τον Γκαμπλ (20π.).

Για τον Άρη, ξεχώρισε, αλλά δεν αρκούσε, η προσπάθεια του Βον (16π.). Έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς στο φινάλε της αναμέτρησης.

To ματς

Ο Γκαμπλ πέτυχε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης για τους φιλοξενούμενους, με την ομάδα του Γιαννάκη να απαντά πραγματοποιώντας σερί 10-0 με τους Φλιώνη και Βον (10-2, 3'). Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη έδειχνε ότι πήρε ρυθμό και ψυχολογία από αυτό το σερί, ''χτυπώντας'' μέσω της περιφέρειας (18-10, 8'), αλλά με το ίδιο νόμισμα απάντησε και η Βόννη που έκλεισε το δεκάλεπτο στο -2 (18-16).

Το κύριο πρόβλημα του Άρη ήταν η άμυνα στο ''ζωγραφιστό'' και η αντιμετώπιση του Γκαμπλ που έβρισκε καλάθια με ευκολία. Παρ' όλα αυτά, οι Βασιλόπουλος και Φλιώνης είχαν βρει τον ρυθμό τους (27-18, 14') καλύπτοντας προσωρινά τα όποια κενά στην άμυνα. Μέσω του Χιλ, οι Γερμανοί βρήκαν τρόπο να πλησιάσουν εκ νέου (27-25, 17'), προτού επανέλθει ο Βον που πήρε από το ''χεράκι'' τον Άρη, οδηγώντας τον στο ημίχρονο με διψήφια διαφορά (39-29).

Μάλιστα, οι παίκτες του Γιαννάκη έφτασαν έως το +13 (43-30) συνεχίζοντας από εκεί που το άφησαν στο πρώτο μέρος, όμως, με μπροστάρη τον Μάγιο, η Βόννη πραγματοποίησε ακόμη μία αντεπίθεση, φέρνοντας εκ νέου το παιχνίδι στο καλάθι (45-43, 27'), περνώντας μάλιστα και σε θέση οδηγού, με τον Άρη να αδυνατεί να ''ξεκολλήσει'' επιθετικά. Ένα θεωρητικά, διαχειρίσιμο, παιχνίδι έγινε ντέρμπι λόγω του ''μπλακάουτ'' που υπέστησαν οι γηπεδούχοι (53-53, 30').

Έχοντας συγκεντρώσει αρκετά αποθέματα ψυχολογίας, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και στην κρίσιμη τελευταία περίοδο, με τον Μάγιο να τους διατηρεί στον ''αφρό'' (62-65, 35'), αλλά στο τέλος, οι παίκτες του Γιαννάκη δεν μπόρεσαν να πετύχουν τα μεγάλα σουτ, δίνοντας την ευκαιρία στη Βόννη να πάει... χαλαρή στις βολές και να φύγει εν τέλει με το ''διπλό'' από το ''Αλεξάνδρειο''.(69-75)

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-29, 53-53, 69-75

Keywords
Τυχαία Θέματα