Άρης - ΠΑΟΚ 70-63


Άρης - ΠΑΟΚ 70-63: Ο Άρης πήρε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς και μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αρκετά νευρικές, όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοια ντέρμπι, ήταν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά του αγώνα με «εύκολες» προσπάθειες να καταλήγουν στο σίδερο (5-5, στο 5'). Ο Ουίβερ ήρθε ορεξάτος από τον πάγκο και έδωσε λύσεις για τον Άρη, την ώρα που οι βολές αποτελούσαν

«πληγή» για τον ΠΑΟΚ (4/9) και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 17-16 υπέρ των γηπεδούχων.

Στους «κιτρινόμαυρους» άνηκε η δεύτερη περίοδος. Παρά το τρίποντο του Τζόουνς, ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε ρυθμό και ο Άρης είχε τις απαντήσεις από μακριά, αλλά και τη συνεισφορά του Τσαϊρέλη για το 28-21. Ο Μπένσον διαμόρφωσε, για πρώτη φορά, διψήφια διαφορά και ακολούθησαν συνεχόμενοι πόντοι του Βον για το 36-21. O ΠΑΟΚ αντέδρασε με εύκολα καλάθια των Κλάσεν και Τζόουνς, ενώ το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 42-29.

Εξίσου δυνατά μπήκε και στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Γιαννάκη που «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +19 (51-32, στο 23'). Η πιεστική άμυνα του «Δικεφάλου» απέδωσε, ο Άρης έμεινε στο «μηδέν» για περισσότερο από πέντε λεπτά και η διαφορά μειώθηκε με στοχευμένες επιθέσεις και σερί 10-0 (51-42). Ωστόσο, ο Μπελ βγήκε μπροστά για τον Άρη και με επτά σερί πόντους αύξησε ξανά την απόσταση, «γράφοντας» το 58-44 με το φινάλε της τρίτης περιόδου.

Η αστοχία του ΠΑΟΚ συνεχιζόταν και οι παίκτες του Παπαθεοδώρου χρειάστηκαν τρία λεπτά για να βρουν το πρώτο τους καλάθι. Ο Μπένσον πέτυχε τρίποντο για το 63-46 και ο Άρης φαινόταν πως έχει ψυχολογία στα... ουράνια. Ο Τσαϊρέλης σκόραρε για το 67-49, αλλά ο Τρις «αφυπνίστηκε» στην τέταρτη περίοδο και μείωσε με προσωπικές προσπάθειες σε 67-58. Ο Ντίλαρντ πέτυχε τρίποντο για το 69-61, με το οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο λεπτό. Ο Τζόουνς είχε 1/2 βολές, ενώ το ίδιο έκανε λίγο αργότερα ο Κρουμπάλι. Τελικά, η νίκη για τον Άρη ήρθε με 70-63.

Keywords
Τυχαία Θέματα