Σαπέν: Το ΔΝΤ θέλει δέσμευση και της ΝΔ για τη συμφωνία μετά το 2019!


Την αποκάλυψη έκανε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, λέγοντας πως το Ταμείο ζητά να έχει και την δέσμευση της αντιπολίτευσης (σ.σ. προφανώς της ΝΔ) ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας για την περίοδο μετά το 2019, δηλαδή την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ ετησίως.

Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου μετά την λήξη του Ecofin, ο Σαπέν δεν έδειξε να ενθουσιάζεται ιδιαίτερα από την απαίτηση του ΔΝΤ:

«Φανταστείτε να ζητούσαν από εμάς του Γάλλους για ένα θέμα να ζητήσουμε τη δέσμευση της αντιπολίτευσης». Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να την δει να γίνεται κυβέρνηση, προσέθεσε ο Γάλλος Υπ. Οικονομικών.

Ο κ. Σαπέν μίλησε επίσης για εμμονές του ΔΝΤ σε σχέση με τα εργασιακά, υπογραμμίζοντας ότι αυτό κάνουν παντού όπου πάνε οι τεχνοκράτες του διεθνούς οργανισμού, καθώς και εμμονές και στο συνταξιοδοτικό τομέα.

Πάντως, ανώνυμος αξιωματούχος του Ταμείου μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg διέψευσε ότι το ΔΝΤ απαιτεί από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα να δεσμευτεί πως θα εφαρμόσει τα όποια μέτρα αποφασιστούν ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα