Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον πατέρα της 6χρονης - Σοκάρει η περιγραφή του για το έγκλημα


Ο 61χρονος πατέρας της 6χρονης Στυλιανής, η οποία το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκε νεκρή μέσα ένα κάδο απορριμμάτων, όπου την είχε πετάξει ο ίδιος, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού.

Ο 61χρονος οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, μετά την ομολογία του ότι σκότωσε το παιδί και πέταξε το σώμα του στον κάδο. Ο δράστης πήρε αναβολή προκειμένου να απολογηθεί.

Σοκάρει η περιγραφή του για το έγκλημα

Τις σοκαριστικές λεπτομέρειες για το πώς έγινε το έγκλημα, περιέγραψε ο παιδοκτόνος στους αξιωματικούς

του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής. Ο 61χρονος απόστρατος αστυνομικός περιέγραψε στους πρώην συναδέλφους του ότι έκανε μπάνιο το αγοράκι και το έβαλε για ύπνο ενώ η μικρή δεν κοιμούνταν και ζητούσε συνέχεια τη μαμά της. Εκείνος τότε θύμωσε και της έπιασε τη μύτη και το στόμα, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε και η ιατροδικαστική εξέταση. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι τύλιξε το παιδί με την αγαπημένη του κόκκινη κουβέρτα και στη συνέχεια το έβαλε σε πλαστική σακούλα και κρατώντας την περπάτησε 1,5 χλμ. μακριά από το σπίτι του για το να το πετάξει σε κάδο απορριμμάτων.

Στην αρχή στους αστυνομικούς, χθες, υποστήριζε το σενάριο ότι βγήκε από το σπίτι κάποια στιγμή το βράδυ άφησε πάνω τα κλειδιά και προφανώς τα πήραν οι διαρρήκτες οι οποίοι μπήκαν, έκλεψαν τα κοσμήματα και απήγαγαν την 6χρονη. Ήταν τόσο ψύχραιμος μετά τη δολοφονία της μικρής που είχε δασκαλέψει και τον γιο του, 6 χρονών επίσης, ήταν δίδυμα με το άτυχο κοριτσάκι, να πει στους αστυνομικούς ότι μπήκαν διαρρήκτες και ότι πήραν την αδελφή του, κάτι που ο μικρός έκανε μιλώντας στους ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ..

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παιδοκτόνος δεν υπέδειξε ακριβώς τον κάδο στον οποίο πέταξε τη μικρή απλά είπε στους αστυνομικούς όταν ομολόγησε «ψάξτε πού το πέταξα γιατί δεν θυμάμαι».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφουν έναν άνθρωπο, κατά την κατάθεσή του, ψύχραιμο αλλά και ψυχρό.

Τι έδειξε η νεκροψία

Σύμφωνα με το cnn.gr, η νεκροψία του ιατροδικαστή που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή έδειξε ότι ο 60χρονος έκλεισε το στόμα και τη μύτη του παιδιού, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να πεθάνει από ασφυξία. Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία ο πατέρας της εξάχρονης φαίνεται να πέταξε στους κάδους κοσμήματα της γυναίκας, έτσι ώστε να μπορέσει να στηρίξει το σενάριο της διάρρηξης.

Ο 61χρονος ζήτησε να τον εξετάσει νευρολόγος-ψυχίατρος

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Βασίλη Φασσέα, ζήτησε από τον ανακριτή να εξεταστεί από νευρολόγο-ψυχίατρο καθώς, όπως ισχυρίζεται, αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα με αυτοκτονικές τάσεις και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Αυτός ο ισχυρισμός του συνταξιούχου αστυνομικού πιθανότατα θα διαμορφώσει και την υπερασπιστική τακτική του, καθώς αναμένεται να επικαλεστεί μειωμένο καταλογισμό.

Ο κατηγορούμενος φαίνεται να αποδίδει τον θάνατο του παιδιού του σε ατύχημα, υποστηρίζοντας πως την έσφιξε περισσότερο από όσο θα έπρεπε στην αγκαλιά του, όταν το παιδί αρνιόταν να κάνει μπάνιο.

Η υπόθεση αναμένεται να εξιχνιαστεί με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, η οποία αναμένεται να εισαχθεί στη δικογραφία πριν την απολογία του κατηγορούμενου.

Keywords
Τυχαία Θέματα