Αντιπολίτευση: "Πυρά" για τον ανασχηματισμό


Σφοδρά πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα και του νέου κυβερνητικού του σχήματος εκτόξευσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης -πλην της Ένωσης Κεντρώων.

«Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», σημειώνουν στη Νέα Δημοκρατία, που εκτιμούν ότι «τα θαύματα κρατάνε τρεις ημέρες. Έτσι και τα νέα πρόσωπα πολύ σύντομα θα

δώσουν τη θέση τους στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. «Μετά από πολλή προσπάθεια ο κ. Τσίπρας έκανε έναν ανασχηματισμό ανακύκλωσης των ίδιων φθαρμένων προσώπων της αποτυχημένης Κυβέρνησής του», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «δημιούργησε δε και ορισμένα υπουργεία για να βολέψει τους κολλητούς του. Για την Ελλάδα και τους πολίτες, δεν υπάρχει καμία προοπτική απ' αυτήν την επικίνδυνη Κυβέρνηση. Η ανάγκη πολιτικής αλλαγής γίνεται ακόμη πιο ισχυρή», κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν για «ανασχηματισμό ματαιότητας» και για την ανάγκη «αλλαγής πρωθυπουργού και όχι υπουργών». Τα δεδομένα, υποστηρίζει συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, «δεν αλλάζουν. Η χώρα εξακολουθεί σε κατάθλιψη και η κοινωνία χωρίς προοπτική».

Την αποτυχία της νέας κυβέρνησης προέβλεψε από τον Βόλο η Φώφη Γεννηματά. «Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανένας ανασχηματισμός και καμιά αλλαγή προσώπων δεν μπορεί να σώσει μια κυβέρνηση που είναι πολίτικά χρεοκοπημένη και κοινωνικά απομονωμένη», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει απομακρυνθεί από την ελληνική κοινωνία και δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ξεπεράσει τα αδιέξοδα που δημιουργεί». Η Χαριλάου Τρικούπη συνεχίζει να διατηρεί σαφείς αποστάσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ, στην προσπάθεια σχηματισμού ενός τρίτου, ισχυρού πόλου που θα εφαρμόσει μια «άλλη πολιτική». Με την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράστασης, σημείωσε η κ. Γεννηματά, «θα μπορέσουμε να καθορίσουμε τις εξελίξεις και να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα, που θεωρώ ότι θα είναι ραγδαίες».

Οξεία ήταν προς την κυβέρνηση και η ανακοίνωση του Ποταμιού: «Η κοινωνία δεν θέλει περισσότερα υπουργεία και υφυπουργεία. Η κοινωνία θέλει λύσεις, απαντήσεις, αποτελέσματα. Η χώρα δε θέλει λαϊκιστές, ερασιτέχνες και κομματικούς υπαλλήλους. Ο κ. Τσίπρας όμως δεν ξέρει άλλο δρόμο. Και έχει χρέη στους ΑΝΕΛ, στην εκκλησία, στο παλιό σύστημα, στους κομματικούς του βαρόνους. Έρμη Ελλάς», σημειώνεται, την ίδια ώρα που ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Τσιόδρας αναρτούσε στο twitter το σχόλιο: «Τρεις υπουργοί Επικρατείας κι ένας υπουργός ΜΜΕ. Φανταστείτε να μην ήταν σε χρεοκοπία η χώρα τι κυβέρνηση θα έφτιαχναν».

Μοναδική διαφορετική φωνή εκ μέρους της αντιπολίτευσης ήταν το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. «Ευχόμαστε στην κυβέρνηση να βρει ένα φιλολαϊκό βηματισμό, ώστε να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, ρίχνοντας τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες. Αν πάλι, η πράξη δείξει ότι ο ανασχηματισμός, είναι αλλαγή ισορροπιών και όχι αλλαγή πολιτικής, αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα», ανέφερε η Ένωση Κεντρώων και κατέληξε: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτικό χρόνο πλέον για πειραματισμούς. Αν αποτύχει, το σχήμα αυτό, θα είναι το τελευταίο πριν τις εκλογές».

Χρησιμοποιώντας σκληρή και ειρωνική γλώσσα κατά της κυβέρνησης, η Χρυσή Αυγή τονίζει: «Ανασχηματισμός - ανακύκλωση για την συμμορία Τσίπρα και Καμμένου, που ανακυκλώθηκε σε ένα κυβερνητικό σχήμα που περιέχει από γραφικούς μπολσεβίκους, μέχρι ανδρείκελα της πλουτοκρατίας και φανατικούς ανθέλληνες. Μοναδικό μέλημα του Τσίπρα να βολεύει τα αμόρφωτα συντρόφια του σε υπουργικές θέσεις με παχυλούς μισθούς, για να υπογράφουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό το μνημονιακό ξεπούλημα της Ελλάδος».

Τέλος, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «πέρα απ' τον επικοινωνιακό του χαρακτήρα, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει στόχο τη δημιουργία ενός σχήματος που, με μεγαλύτερη σταθερότητα και όσο δυνατόν λιγότερες ταλαντεύσεις, θα υλοποιεί μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα