Αντί-ΣΥΡΙΖΑ "μέτωπο" από Κυριάκο-Γεννηματά για την "υπόθεση ΔΟΛ"


Σε.. πεδίο μάχης μετατράπηκε για ακόμη μία φορά η Βουλή κατά την ημερησία συζήτηση για το αγροτικό, με τις "βολές" κατά της κυβέρνησης της Αριστεράς να πέφτουν "βροχή" τόσο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και από την Φώφη Γεννηματά.

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον ΔΟΛ, η "παγωμένη" αξιολόγηση, αλλά και ο έκτακτος "μποναμάς" προς συνταξιούχους και νησιώτες ήταν τα βασικά σημεία, στα οποία οι πολιτικοί αρχηγοί έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση, ενισχύοντας

την κοινή αντιπολιτευτική τακτική και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για χειρισμούς, οι οποίοι αφενός "καταπατούν" τη Δημοκρατία και αφετέρου έχουν οδηγήσει τη χώρα στο απόλυτο αδιέξοδο.

Μάλιστα, ο αρχηγός της ΝΔ επανέλαβε το αίτημά του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, την ώρα που το Μαξίμου "ξορκίζει" ξανά και ξανά την εκλολογία.

Η κυβέρνηση έβαλε τον... Βσίλη Μουλόπουλο στο "τιμόνι" της διάσωσης του ΔΟΛ, ορίζοντάς τον ως επικεφαλής του σχεδίου διάσωσης τη εταιρείας, λίγες μέρες αφότου ο ΣτΕ ακύρωσε και με τη βούλα το "ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς", κηρύσσοντας, ως αντισυνταγματικό το νόμο Παπά για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγορεί σήμερα την κυβέρνηση ότι κάνει τα πάντα, για να ελέγξει τα ΜΜΕ της χώρας.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε ότι η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύει, ελέγχοντας τον Τύπο, τον τρομακτικό της κυνισμό.

"Μέσα σε δύο χρόνια εξελιχθήκατε στην πιο αποτυχημένη, στην πιο αδίστακτη και αυταρχική κυβέρνηση, που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα", είπε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε ότι η Αριστερά θέλησε να πάρει τον έλεγχο των ΜΜΕ μέσω του νόμου Παπά, με τα λεφτά της Τράπεζας Αττικής, προχωρώντας σε αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις.

"Συναλλαγήκατε με εκδότες, συναντηθήκατε κρυφά μαζί τους και κάποιους καταφέρατε να κάνετε τις εφημερίδες τους γραφείο τύπου της κυβέρνησης ενώ κάποιους άλλους τους εκβιάζετε χρησιμοποιώντας δικαστικές εκκρεμότητες", συμπλήρωσε.

"Επιχειρήσατε να πάρετε τον έλεγχο με τοποτηρητή τον Μουλόπουλο που δεν πιστεύω ότι το έκανε από μόνος του. Αυτό τον άνθρωπο είχατε το θράσος να τον υποδείξετε ως αντιπρόεδρο στο ΕΣΡ αυτή είναι η αντίληψή σας για τις ανεξάρτητες αρχές".

"Η κυβέρνησή σας είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και των μεθοδεύσεων, επικίνδυνη για τη χώρα και τη δημοκρατική ομαλότητα. Θα μείνει βαρύ στίγμα σε εσάς και όποιον βουλευτή ανέχεται αυτή την κατάσταση", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από την πλευρά της, "ρουκέτες" κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πέταξε και η Φώφη Γεννηματά, ενώ ο κ. Τσίπρας φέρεται να ρίχνει γέφυρες στο ΠΑΣΟΚ, με το "βλέμμα" στις ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά.

"Δεν καταφέρεται να φτιάξετε το ΣΥΡΙΖΑ channell και τώρα ετοιμάζετε το ΣΥΡΙΖΑ news", ε'ιπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά.

"Αφήστε τα περί άδολης σχέσης του με το συγκρότημα. Πρόκειται για προσπάθεια να στήσετε καθεστώς ενώ καταρρέετε", συνέχισε σε υψηλούς τόνους η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία έκανε λόγο και για ένα "μέρος του τραπεζικού συστήματος που χρησιμοποιείται απροκάλυπτα για να ελέγξετε την ενημέρωση".

"Ο πρωθυπουργός που βρυχάται κατά της διαφθοράς έγινε γάτα Ιμαλαΐων. Πρώτη φορά τέτοια ντροπή για την αριστερά", κατέληξε η ίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα