Ανήσυχη η Λαγκάρντ για τις εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη


Τις ανησυχίες της για μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων που έχουν προγραμματιστεί στην Ευρώπη εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον αυξανόμενης υποστήριξης προς λαϊκίστικα κόμματα.

«Ανησυχώ, όπως όλοι μας, για το αποτέλεσμα κάποιων από αυτές τις εκλογές», σχολίασε η Λαγκάρντ μιλώντας στην World Government Summit την Κυριακή στο Ντουμπάι, αναφερόμενη

στις εκλογές που αναμένονται στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία, μετά τα απροσδόκητα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών και του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Ωστόσο η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε πως η εκλογή κάποιου «λαϊκιστή» υποψηφίου υποψηφίων μπορεί να μην είναι απαραίτητα απόλυτα αρνητική έκβαση. Χρησιμοποίησε την εκλογή του Ματέο Ρέντσι στην Ιταλία το 2014 και του Αλέξη Τσίπρα το 2015, ως παραδείγματα.

«Θυμάστε όταν εκλέχθηκε ο Ματέο Ρέντσι, που όλοι έλεγαν ‘’θεέ μου, τι θα συμβεί με αυτόν τον αντισυμβατικό;», σχολίασε ο Λαγκάρντ και πρόσθεσε πως όταν ξεκίνησε η διακυβέρνηση του Ρέντσι, «δε συνέβησαν πολλά αντισυμβατικά πράγματα». Όσον αφορά στον Τσίπρα η επικεφαλής ανέφερε ότι έχει σταθεί «δύσκολη» και «επίπονη» η συναλλαγή με την Ελλάδα, αλλά «αλλαγές γίνονται».

Η Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρθηκε και στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι είναι δύσκολο να πει κανείς τόσο σύντομα αν οι φόβοι σχετικά με τις πολιτικές που έχει υποσχεθεί να εφαρμόσει, θα γίνουν πραγματικότητα.

«Δεν έχω δει μεγάλο μέρος της πραγματικότητας για να συγκρίνω ουσιαστικά τις υποθέσεις, τους φόβους (…) με την πραγματικότητα», κατέληξε σύμφωνα με το CNBC.

Keywords
Τυχαία Θέματα