Ανάπλαση του Πεντελικού


Πλήθος κόσμου στον εθελοντικό καθαρισμό στη θέση Πύριζα που διοργάνωσε ο Σ.Π.Α.Π. και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον».

Με επιτυχία και σημαντική προσέλευση εθελοντών ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό η αποκατάσταση του φυσικού τοπίου και του περιβάλλοντος χώρου του καταφυγίου που βρίσκεται στη Πύριζα του Πεντελικού όρους, μία δράση που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο

Περιβάλλον» σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαρουσίου.

Ο καθαρισμός διενεργήθηκε υπό την επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασάρχη και των στελεχών του Δασαρχείου Πεντέλης.

Παρόντες στη δράση ήταν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής Φώτης Χρυσικός και Φωτεινή Βρύνα, ο αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ και δημοτικός σύμβουλος Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης, ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου και μέλος Ε.Ε. ΣΠΑΠ Στέφανος Τσιπουράκης, ο τοπικός σύμβουλος Νέας Πεντέλης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο δασάρχης Πεντέλης Θανάσης Ρέππας και στελέχη του δασαρχείου Πεντέλης. Στη δράση συμμετείχαν ο Σύλλογος Κυκλαδιτών Νέας Πεντέλης Νέας Πεντέλης «Τα Κυκλαδονήσια» και η λέσχη Lions Πεντέλης «ΠΑΡΘΕΝΩΝ».

Ο πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δράσης: «Διοργανώνουμε σήμερα μία σημαντική κατά τη γνώμη μου δράση στο Πεντελικό Όρος, διαφορετική από τις συνηθισμένες. Αρχικά διενεργήσαμε εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης των νεροφαγωμάτων και διάνοιξης των δασικών δρόμων που οδηγούν στην Πύριζα, μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι δρόμοι είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις και μεγάλο μέρος των δρόμων είχε καλυφθεί από σπάρτα με αποτέλεσμα να είναι κλειστοί επί αρκετά χρόνια. Η αποκατάσταση των συγκεκριμένων δασικών δρόμων, μαζί με μια σειρά άλλους που συνεχίζουν να διανοίγονται, με τη βοήθεια χορηγιών εταιριών, που εξασφαλίστηκαν με ενέργειες του Σ.Π.Α.Π., θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την πυροπροστασία του Πεντελικού δεδομένου ότι επιτρέπεται πλέον η απρόσκοπτη πρόσβαση των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περίπτωση ανάγκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα