Αναλογικό τίμημα και δίκαιο σύστημα διοδίων για την Εγνατία ζητούν οι περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας


Αναλογικό τίμημα και δίκαιο σύστημα διοδίων ζήτησαν οι περιφερειάρχες της Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης και Ηπείρου, προσερχόμενοι στη συνάντηση τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα το σχεδιασμό για τη δημιουργία τριάντα οχτώ σταθμών διοδίων συνολικά (επί του άξονα και παράπλευρων) στον οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού.

«Αυτή η απόφαση όπως είναι δε μπορεί να γίνει αποδεκτή από εμάς. Εμείς ζητούμε αναλογικό τίμημα για τη χρήση του οδικού δικτύου της Εγνατίας οδού και ταυτόχρονα - και είναι πολύ σημαντικό αυτό -

να μας ανακοινωθεί και να ανακοινωθεί δημόσια πιο είναι το κόστος συντήρησης της Εγνατίας Οδού, με βάση το οποίο θα προκύψει το αναλογικό αντίτιμο από τα διόδια» είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε, επίσης, ότι αίτημα των περιφερειαρχών είναι να μην πληρώνουν διόδια για τους χρήστες του οδικού δικτύου, εντός του ίδιου νομού, αλλά να πληρώνουν μόνο οι διερχόμενοι από νομό, σε άλλο νομό.

«Και πάλι, με αναλογικό τρόπο, σε καμία περίπτωση με τριανταοκτώ διόδια και αφού ανακοινωθεί πρώτα επίσημα ποιο είναι το ετήσιο κόστος συντήρησης της Εγνατίας Οδού» συνέχισε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Αλλιώς, θα θεωρηθεί ότι η προσπάθεια που έχει γίνει της τελευταίας εβδομάδος γίνεται καθαρά και μόνο για να καταστεί η Εγνατία Οδός ελκυστική σε έναν οποιοδήποτε επενδυτή. Εμείς είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε το συμφέρον των πολιτών και να φροντίσουμε αυτή η διαδικασία να μη θέσει σε κίνδυνο την ανάπτυξη της περιοχής μας».

«Κανείς από τους περιφερειάρχες δεν ισχυρίζεται ότι το κόστος θα πρέπει να βαρύνει στο σύνολο του τους Έλληνες φορολογουμένους, αντιθέτως το κόστος για τη λειτουργία της Εγνατίας οδού θα πρέπει να το επιβαρύνονται όσοι τη χρησιμοποιούν. Όμως αυτό να γίνεται με αναλογικό τρόπο να μην λειτουργήσει αντιαναπτυξιακά για την περιοχή μας και ταυτόχρονα με δίκαιο τρόπο» κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Keywords
Τυχαία Θέματα