Αμερικανικές εκλογές: Απαγγέλθηκαν οι πρώτες κατηγορίες για την ανάμειξη της Ρωσίας


Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το σώμα ενόρκων που έχει συγκροτηθεί από τον ειδικό σύμβουλο Ρόμπερτ Μούλερ ενέκρινε τις πρώτες κατηγορίες στην έρευνα για παρεμβάσεις της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Οι φερόμενες κατηγορίες έχουν απαγγελθεί σε βάρος τουλάχιστον ενός υπόπτου αλλά για την ώρα παραμένουν σφραγισμένες με δικαστική εντολή. Αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, οπότε και ενδέχεται να γίνει τουλάχιστον

μία σύλληψη.

Εκπρόσωποι της ομάδας ερευνητών του κ. Μούλερ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα. Την είδηση μετέδωσε πρώτο το CNN και ακολούθησαν εφάμιλλα δημοσιεύματα από την «Wall Street Journal» και το πρακτορείο Reuters.

Ο κ. Μούλερ και η ομάδα εισαγγελέων και πρακτόρων του FBI που συνεργάζονται μαζί του εξετάζουν την επιρροή της Μόσχας στις περσινές προεδρικές εκλογές και εάν μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ συνεργάστηκαν υπογείως με ρωσικά συμφέροντα.

Η Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά ότι επιδίωξε να επηρεάσει τις εκλογές του περσινού Νοεμβρίου ενώ ο κ. Τραμπ από την πλευρά του έχει διαψεύσει κάθε ισχυρισμό περί σύμπραξης με τη Ρωσία. Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας έχει επανειλημμένα αποκαλέσει την έρευνα Μούλερ «κυνήγι μαγισσών».

Ο κ. Μούλερ έχει επίσης εστιάσει στις σχέσεις συνεργατών του κ. Τραμπ με ξένες κυβερνήσεις και πιθανό ξέπλυμα μαύρου χρήματος. φοροδιαφυγή και άλλα οικονομικά εγκλήματα, με τον πρώην πρόεδρο της καμπάνιας Τραμπ, Πολ Μάναφορ, να βρίσκεται πολλές φορές στο προσκήνιο. Σημειώνεται πως ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει «κόκκινη γραμμή» τυχόν διερεύνηση παλαιών επιχειρηματικών του συμφωνιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα