Αλλαγή φύλου: Τι θα ψηφίσουν τα κόμματα


Στη μία το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία για το επίμαχο σχέδιο νόμου, το οποίο μεταξύ άλλων επιτρέπει την αλλαγή φύλου στην ταυτότητα από την ηλικία των 15 ετών.

Ωστόσο, οι διαρροές από τις προηγούμενες ημέρες δημιούργησαν αρνητικό κλίμα με τους κυβερνητικούς εταίρους μεταξύ άλλων να έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο 3.

Τι θα ψηφίσουν τα κόμματα

Ξεκάθαρη είναι η Νέα Δημοκρατία

ήδη από χθες, η οποία ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει δική της πρόταση για το θέμα, καταψηφίζοντας επί της αρχής και κατ' άρθρο το επίμαχο νομοσχέδιο.

Συγκεντρωτικά, 76 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, 16 της Χρυσής Αυγής, 15 του ΚΚΕ και 7 της Ένωσης Κεντρώων έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων.

Οι 9 βουλετές των ΑΝΕΛ απο την άλλη έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο, με μόνη εξαίρεση το επίμαχο άρθρο 3, το οποίο και θα καταψηφίσουν. Θετική ψήφο θα δώσουν οι 6 βουλευτές του Ποταμιού, ενώ η ΔΗΣΥ θα αποφασίσει σήμερα με τις πιθανότητες να κλίνουν προς το όχι. Αίνιγμα αποτελεούν οι αποφάσεις των ανεξάρτητων βουλευτών.

Αποστάτες ωστόσο εμφανίζονται και μέσα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ με την Γεωργία Γεννιά (που εκπροσωπεί την κίνηση «Πράττω») και τον βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη να έχουν δηλώσει δημόσια ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Πιο διαλλακτικός εμφανίζεται σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο βουλευτής Δωδεκανήσων Νίκος Γάκης ενώ ερωτηματικό παραμένει η στάση του Μάρκου Μπόλαρη (δεδομένο θεωρείται πως η Νίνα Κασιμάτη θα καταψηφίσει την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»).

Keywords
Τυχαία Θέματα