Άλλα «κόλπα» με τον Φορτούνη


Ο Κώστας Φορτούνης δεν μπόρεσε ν' αγωνιστεί στο πρώτο ματς με την Παρτίζαν, λόγω των στομαχικών διαταραχών που τον ταλαιπώρησαν, ωστόσο ο διεθνής μέσος αναμένεται να είναι στη διάθεση του Χάσι για τη ρεβάνς.

Ο Αλβανός τεχνικός των “ερυθρόλευκων” σκοπεύει να βάλει βασικό τον Φορτούνη και θεωρεί πως ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει άλλα “κόλπα” με τον αρχηγό του στην εντεκάδα. Ο Χάσι πιστεύει πολύ στον Φορτούνη και στήριζε πολλά στον διεθνή άσο για

τη “μάχη” στο Βελιγράδι, θεωρώντας πως ο Έλληνας άσος θα “πλήγωνε” με τις πάσες του στο Μπεν, το κέντρο άμυνας των Σέρβων.

Ο Φορτούνης δεν έπαιξε στη Σερβία αλλά θα παίξει την Τετάρτη στο Φάληρο και ο 45χρονος κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος περιμένει πολλά από τον διεθνή μέσο.

Ο Χάσι μιλά με τα καλύτερα λόγια για τις δυνατότητες που έχει ο Φορτούνης και μάλιστα σε συζητήσεις του μ' ανθρώπους του Ολυμπιακού, εξέφρασε την απορία για τη χρονιά που είχε πέρυσι.

Προσπαθούσε να καταλάβει για ποιο λόγο ενώ προέρχονταν από μια σούπερ σεζόν (με τον Μάρκο Σίλβα) δεν μπόρεσε να συνεχίσει σ' αυτούς τους ρυθμούς. Τώρα όμως ο Φορτούνης έχει μπροστά του μια κομβική χρονιά γι' αυτόν και ο Χάσι θεωρεί πως μπορεί να επαναλάβει τα “πράματα και θάματα” της προπέρσινης σεζόν.

Επίσης ένα στοιχείο που θεωρεί πολύ σημαντικό ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” για τον Φορτούνη, είναι ότι μπορεί να συνεργαστεί με δύο επιθετικούς (Μπεν και Εμενίκε) που έχουν το ξεπέταγμα στο χώρο ανάμεσα στα στόπερ, που έχουν τη σωστή κίνηση για να υποδεχθούν την καλή κάθετη πάσα.

Ο Φορτούνης καλείται να εκμεταλλευτεί ένα εξαιρετικό του προσόν για να κάνει πολύ εύκολη τη ζωή των επιθετικών του Ολυμπιακού. Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να κοντρολάρει τη μπάλα (ακόμα και στην πιο δύσκολη πάσα) είναι μοναδικός κι αυτό του δίνει τη δυνατότητα για μια καλή επιλογή στην επίθεση.

Αυτό ακριβώς θέλει να δει και ο Μπέσνικ Χάσι, αρχής γενομένης με τον αγώνα απέναντι στην Παρτίζαν στο “Καραϊσκάκη”. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Φορτούνης συνεργάζεται μ' έναν προπονητή που τον εμπιστεύεται (όπως τον εμπιστεύονταν και ο Σίλβα) και δεν πρόκειται να έχει τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τον Πάουλο Μπέντο.

Κι όταν ένας παίκτης βλέπει ότι τον εμπιστεύεται ο προπονητής του, τότε έχει γίνει το πρώτο (και πολύ σημαντικό) βήμα για μια καλή σεζόν. Το ζητούμενο λοιπόν για τον Ολυμπιακό είναι η επανεμφάνιση του καλού Φορτούνη, του παίκτη που μπορεί να “σηκώσει” τους πρωταθλητές στην “πλάτη” του.

Όλοι λοιπόν περιμένουν το ματς της Τετάρτης για το (επίσημο) come back του αρχηγού των “ερυθρόλευκων”.

Πηγή: sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα