Αλέξης Τσίπρας: Ορόσημο για την Ελλάδα το 2018 (vid)


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ότι μετά από 8 χρόνια η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια και ανασαίνει, αφήνοντας πίσω οριστικά την εποχή της επιτροπείας, των σκληρών μέτρων και των ταπεινώσεων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θυσίες του ελληνικού

λαού, στη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση το 2017 για να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια και διαβεβαίωσε ότι το 2018 δεν θα είναι 2008, δεν θα επιστρέψουμε στο καθεστώς που γέννησε την ελληνική τραγωδία.

"Στην αυγή του νέου χρόνου συνηθίζουμε να μοιραζόμαστε ελπίδες, προσδοκίες, ευχές, όνειρα για το αύριο, είπε ο κ. Τσίπρας.

"Σήμερα, όμως, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας, μια βεβαιότητα: Ο χρόνος που έρχεται θα είναι χρόνος ορόσημο για τη χώρα. Μετά από σχεδόν μια οκταετία, βγαίνουμε επιτέλους από τα μνημόνια και ανασαίνουμε. Αφήνουμε πίσω μας οριστικά την εποχή της επιτροπείας, των σκληρών μέτρων και των ταπεινώσεων. Και αυτός είναι ένας σπουδαίος λόγος για να αισιοδοξούμε ότι το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά για τη χώρα μας και για το λαό μας επεσήμανε.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι για να φτάσουμε εδώ χρειάστηκε να υποβληθεί ο λαός μας σε μεγάλες θυσίες, αλλά και η κυβέρνηση έδωσε σκληρή μάχη, και πιο συγκεκριμένα, "χρειάστηκε να δώσουν εκατομμύρια άνθρωποι το δικό τους δίκαιο αγώνα, για να ξεφύγουμε από τον βάλτο. Αλλά και από τη δική μας μεριά, χρειάστηκε να δοθεί και δίνεται σκληρή μάχη σε δυο μέτωπα.

Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης από τη μια, απέναντι στις ακρότητες των δανειστών. Αλλά και στο εσωτερικό μέτωπο, απέναντι στις παθογένειες, στις στρεβλώσεις, στην ευνοιοκρατία, στον κομματισμό, στη διαπλοκή και στη διαφθορά, σε όλα όσα μας κρατούσαν για χρόνια καθηλωμένους".

Keywords
Τυχαία Θέματα