Αλαλούμ στη Γαλλία με το σκάνδαλο Φιγιόν

12:39 1/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Κακός χαμός με τον Φρανσουά Φιγιόν και τη σύζυγο του, Πενελόπ, γίνεται από το πρωί στη Γαλλία, με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου να εξακολουθεί να βρίσκεται εν μέσω των εντονότατων αντιδράσεων που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο αργομισθίας της Πενελόπ.

Το επιτελείο του Φιγιόν δεν επιβεβαίωσε τα όσα ανέφερε νωρίτερα το Mediapart σχετικά με την

κράτηση της Πενελόπ για ανάκριση από τις δικαστικές αρχές που ερευνούν τις κατηγορίες, ενώ η Le Figaro αναφέρει πως ο ίδιος ο Φιγιόν κλήθηκε να καταθέσει στις 15 Μαρτίου ενώπιον του εισαγγελέα και η σύζυγος του θα ακολουθήσει στις 18 Μαρτίου.

Την παραπάνω είδηση μετέδωσε και το mediaset, επικαλούμενο δικαστικό αξιωματούχο που σημείωσε πως η Πενελόπ δεν είναι υπό κράτηση.

Το βέβαιο είναι πως έχει προκληθεί μεγάλη αναταραχή στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, με τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Φιγιόν να φέρεται να έχει υποβάλει την παραίτηση του.

Ακόμα, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είναι σε συνεχή επικοινωνία με την ηγεσία του κόμματος για να καταστρώσουν τις επόμενες κινήσεις του.

Εκπρόσωπος Τύπου του Φιγιόν ανέφερε πως δεν πρόκειται να αποσύρει την υποψηφιότητα του για την προεδρία, ωστόσο τα εν λόγω σενάρια αναζωπυρώθηκαν μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Φιγιόν με τον πρώην αντίπαλο του κατά τις εσωκομματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών, Αλέν Ζιπέ. Ο Ζιπέ επιβεβαίωσε τη συνομιλία, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο τι ειπώθηκε μεταξύ αυτού και του Φιγιόν.

Σημειώνεται πως οι φήμες ξεκίνησαν μόλις έγινε γνωστό πως ο Φιγιόν ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη στην αγροτική έκθεση του Παρισιού.

Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός αναμένεται να δώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου γύρω στις 13:00 (ώρα Ελλάδας).

Keywords
Τυχαία Θέματα