Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Αίγυπτο


Σημειώνεται πως από το αιματοκύλισμα έχασαν τη ζωή τους 28 άτομα και έχουν τραυματιστεί ακόμα 25 τα οποία επέβαιναν σε δύο λεωφορεία.

Αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι μίλησαν στο αραβικό δίκτυο είπαν ότι την επίθεση πραγματοποίησαν οκτώ μασκοφόροι που φορούσαν στολές.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι βράδυ της 24ης Μαΐου η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο είχε εκδώσει προειδοποίηση για «επικείμενη αλλά απροσδιόριστη τρομοκρατική επίθεση

στην Αίγυπτο».

«Η πρεσβεία γνωρίζει μια δυνητική απειλή, δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα της οργάνωσης Hassm, μια γνωστή τρομοκρατική οργάνωση, γεγονός που υποδηλώνει κάποια απροσδιόριστη δράση αυτό το βράδυ» αναφερόταν σε δήλωση.

Αυτή δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που χριστιανοί κόπτες της Αιγύπτου μπήκαν στο στόχαστρο ενόπλων. Συγκεκριμένα την Κυριακή των Βαΐων του περασμένου Απριλίου, οπότε σημειώθηκαν δύο βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες κοπτών στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 47 άνθρωποι. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Τότε από την έκρηξη της βόμβας μέσα σε εκκλησία στην αιγυπτιακή πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου σκοτώθηκαν 29 χριστιανοί κόπτες, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 60 ενώ μόλις λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκε έκρηξη και σε προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια και σκοτώθηκαν 18 άτομα.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση της χώρας είναι η πρώτη φορά που η Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου ξεκίνησε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά στόχων εντός θυλάκων των τζιχαντιστών στη Λιβύη.

Keywords
Τυχαία Θέματα