Αφιέρωμα Guardian: Οι 10 ελληνικοί ανεξερεύνητοι... παράδεισοι

08:00 8/8/2017 - Πηγή: Pagenews

H Ελλάδα, αν και βιώνει ακόμη την κρίση, μπορεί να ανακουφίζεται από τον τουρισμό της που ανθεί.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες σπάνια τολμούν να επισκεφθούν λιγότερο γνωστά νησιά. Δεν χρειάζεται παρά να πάρει κανείς την απόφαση για μια αλλιώτικη εξόρμηση, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Guardian, προκρίνοντας 10 ελληνικά μέρη.

Για τη βρετανική εφημερίδα, όπως αναφέρει το mygreekholiday.gr, η λίστα έχει ως εξής:

Αμμουλιανή

Μεταξύ δυο

«ποδιών» της χερσονήσου της Χαλκιδικής, το μικρό αυτό νησί έχει υπέροχες παραλίες με άμμο. Η Αμμουλιανή πρόσφατα παρουσιάστηκε και στο ολλανδικό National Geographic!

Μεγανήσι

Το μικρό διαμάντι αποτελείται μόνο από τρία χωριά. Πολύ κοντά με τη Λευκάδα, αποτελεί προορισμό για μονοήμερες εκδρομές. Διαβάστε το αφιέρωμα του mygreekholiday.gr στο πανέμορφο Μεγανήσι.

Αντίπαρος

Η Πάρος είναι πολύ γνωστή αλλά πολύ λίγοι φθάνουν μέχρι απέναντι στην Αντίπαρο. Η Αντίπαρος προσφέρει έναν παράδεισο ξεκούρασης σε μια πολύ θορυβώδη «ομάδα» νησιών.

Κουφονήσια

Αποτελούμενα ουσιαστικά από τρία νησιά, τα Κουφονήσια είναι ένας, ολοένα και περισσότερο δημοφιλής, προορισμός για τους Έλληνες.

Σχοινούσα

Με ένα πληθυσμό που φθάνει τους 250 κατοίκους, αυτό το νησί είναι ακατέργαστο διαμάντι.

Τήλος

Η Τήλος είναι ίσως το πιο πράσινο και με την πιο πλούσια βλάστηση ελληνικό νησί, διάσημο από την ποικιλία των λουλουδιών και πτηνών. Ενώ πρόσφατα βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί της Μεσογείου.

Χάλκη

Η Χάλκη είναι ένα απ' αυτά τα νησιά που θα ερωτευθείς ακαριαία.

Τέλενδος

Η Τέλενδος βρίσκεται σε 10 λεπτά απόσταση με βάρκα από την Κάλυμνο. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και προσφέρεται για μονήμερες αποδράσεις.

Λειψοί

Το μόνο χωριό του νησιού είναι πανέμορφο και υπάρχουν μερικές θαυμάσιες παραλίες να ανακαλύψετε.

Λέρος

Η Λέρος έχει τα πάντα. Είναι αρκετά μεγάλη για να την εξερευνήσετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα