ΑΕΚ - Ριέκα 2-2: ''Πλήρωσε'' το πρώτο ημίχρονο


ΑΕΚ - Ριέκα 2-2: Το remake του ''Δρ. Τζέκιλ - Μίστερ Χάιντ'' έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να πατά αλλού και να βρίσκεται αλλού για 45 λεπτά, βλέποντας τη Ριέκα να πετυχαίνει δύο γκολ και να έχει επίσης δύο δοκάρια. Το γκολ του Σέρχιο Αραούχο (45') έδωσε στους παίκτες του Χιμένεθ πνοή εν όψει του δευτέρου μέρους, στο οποίο η ''Ένωση'' παρουσιάστηκε...

αλλιώτικη, ισοφαρίζοντας με τον Λάζαρο στο 55' και χάνοντας τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή, καθώς ο Αραούχο στο 89ο λεπτό σημάδεψε το δοκάρι των Κροατών.

Στα χέρια της ΑΕΚ παραμένει η πρόκριση για τους ''32'' του Europa League, καθώς οι παίκτες του Χιμένεθ θα πάνε για δύο αποτελέσματα στη Βιέννη (vs Αούστρια), θέλοντας απλά να μην... χάσουν, για να περάσουν στην επόμενη φάση.

Το ματς

Η ''Ένωση'' είχε όλα τα εχέγγυα για μια δυναμική αρχή στο ματς, έχοντας την τύχη να παίζει ματς-πρόκρισης στην έδρα της αλλά και την ψυχολογία σε αρκετά καλά επίπεδα, μετά τη buzzer-beater ισοπαλία στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο οι παίκτες του Χιμένεθ παρουσιάστηκαν... μετεξεταστέοι στο πρώτο ημίχρονο, καθώς η Ριέκα βρήκε τρόπο να αποκαλύψει τις αδυναμίες της στις στημένες φάσεις.


Στο 8ο λεπτό, ο Γκόργκον ''πάγωσε'' το ΟΑΚΑ, σκοράροντας με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ακόστι (0-1), πιάνοντας στον ''ύπνο'' την άμυνα της ΑΕΚ. Η ''ψυχρολουσία'' από το γρήγορο γκολ των Κροατών δεν έφυγε νωρίς για τους παίκτες του Χιμένεθ οι οποίοι παρακολουθούσαν... εμβρόντητοι τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν με ωραίο τρόπο στην αντεπίθεση, απειλώντας συνεχώς την εστία του Ανέστη. Στο 16' ξανά από κόρνερ, ο Ζούπαριτς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη, με τον Γκόργκον να τον... μιμείται στο 20 λεπτό!

Εν τέλει, ο Γκόργκον βρήκε για δεύτερη φορά τον ''δρόμο'' προς τα δίχτυα, ''σημαδεύοντας'' μια τραγική -ως τότε- βραδιά για τους γηπεδούχους. Στο 26ο λεπτό, ο Βράνιες έδιωξε προς τα πίσω και ο παίκτης της Ριέκα με όμορφο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη για δεύτερη φορά (0-2, 26').

Η εικόνα της ΑΕΚ οδήγησε τον Χιμένεθ να προχωρήσει στην πρώτη του διορθωτική κίνηση πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο, με τον Λιβάγια να περνά στη θέση του Γκάλο. Παρά την αλλαγή, τα δεδομένα δεν άλλαξαν, με τον Γκαβράνοβιτς να απειλεί για ακόμη μια φορά την εστία του Ανέστη, αστοχώντας για λίγο (40'). Κι όμως, η κακή ΑΕΚ του πρώτου μέρους βρήκε το σθένος να ''μιλήσει'' στις καθυστερήσεις. Στο 46ο λεπτό, ο Μπακάκης σέντραρε, ο Αραούχο πετάχτηκε όμορφα στην καρδιά της περιοχής και με προβολή μείωσε σε 2-1 (46').

Το γκολ του Σέρχιο Αραούχο αφύπνισε τόσο την εξέδρα, όσο και τους παίκτες της ''Ένωσης'', οι οποίοι βρήκαν ένα στήριγμα εν όψει του δευτέρου μέρους, καθώς ως τότε, οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι. Η άνοδος της ΑΕΚ πιστοποιήθηκε και στο γήπεδο, με τους παίκτες του Χιμένεθ να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να ισοφαρίσουν στο 55ο λεπτό: Ο Μπακασέτας εκτέλεσε ωραία το φάουλ ο Πρσαλκο βγήκε αλλά δεν έδιωξε σωστά και ο Λάζαρος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στην κενή εστία (2-2, 55').

Ο Αραούχο σκόραρε και τρίτη φορά, αλλά ορθώς ο διαιτητής το ακύρωσε, λόγω παράβασης πάνω στον Ζούτα (επιθετικό φάουλ, 64'). Σημασία πάντως είχε ότι η ΑΕΚ ήταν μεταμορφωμένη στο δεύτερο μέρος και είχε καταφέρει να οδηγήσει το ματς εκεί όπου ήθελε μέσα σε δέκα αγωνιστικά λεπτά.

Από την πλευρά τους, οι Κροάτες άρχιζαν να ''πέφτουν'', καθώς οι δυνάμεις τους μειώνονταν και η ψυχολογία τους από την απώλεια του σοβαρού μπόνους των δύο γκολ που είχαν κατακτήσει. Στα επόμενα λεπτά, το παιχνίδι γύρισε στο... physical, με τις δύο ομάδες να ''σκληραίνουν'' στον χώρο του κέντρου και την ΑΕΚ να προσπαθεί να επιτύχει την απόλυτη ανατροπή, φτάνοντας κοντά με τον Αραούχο.

Στο 89ο λεπτό, ο Αργεντινός βρέθηκε στην περιοχή της Ριέκα, η πρώτη του προσπάθεια προσέκρουσε στους αμυντικούς και η δεύτερη στο δοκάρι των Κροατών, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για την απόλυτη ανατροπή του σκηνικού στο ΟΑΚΑ. Φάση η οποία έμελλε να είναι η τελευταία αξιόλογη σε ένα ματς που ανήκε... και στις δύο ομάδες (2-2).

Keywords
Τυχαία Θέματα