Western Digital: Ετοιμάζει σκληρό δίσκο χωρητικότητας 40ΤΒ


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο San Jose της California, η Western Digital παρουσίασε την μαγνητική εγγραφή με τη βοήθεια μικροκυμάτων (MAMR από το microwave-assisted magnetic recording), μια τεχνολογία που θα επιτρέψει σκληρούς δίσκους με χωρητικότητα 40 TB.

Η Western Digital ήδη έχει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα

σε σκληρούς δίσκους. Πρόσφατα παρουσίασε έναν σκληρό δίσκο χωρητικότητας 14TB, ο οποίος διαθέτει ήλιο, το οποίο μειώνει την τριβή των περιστρεφόμενων εσωτερικών δίσκων (platters).

Στο επίκεντρο της εξέλιξης του MAMR είναι ο “ταλαντωτής ροπής περιστροφής” (spin torque oscillator) που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός πεδίου μικροκυμάτων που αυξάνει την ικανότητα καταγραφής δεδομένων σε εξαιρετικά υψηλή πυκνότητα χωρίς να θυσιάζεται η αξιοπιστία.

Η νέα τεχνολογία θα δίνει την αύξηση της πυκνότητας μέχρι και 4 terabits ανά τετραγωνική ίντσα του αποθηκευτικού μέσου.

Η εταιρεία δεσμεύτηκε να παράσχει δείγματα μέχρι τα μέσα του 2018, ενώ θέλει να το παραδώσει σε data centers το 2019 και στους καταναλωτές το 2025.

Η Western Digital θεωρεί ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα της δώσει πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, δίνοντας της τη δυνατότητα να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με εταιρείες που απαιτούν αποθήκευση τεράστιας ποσότητας δεδομένων όπως οι Google και Microsoft.

Keywords
Τυχαία Θέματα